SKY Racing Team VR46 heeft donderdag 30 januari tijdens de officiële teampresentatie zijn vier coureurs en nieuwe kleurstelling voor het komende seizoen gepresenteerd. Celestino Vietti en Andrea Migno komen in 2020 uit in de Moto3 klasse met een KTM, Luca Marini en Marco Bezzecchi zullen de Kalex machines bemannen in de Moto2 klasse. 

Donderdag 30 januari vond de teampresentatie plaats van het SKY Racing Team VR46 in Tavullia. Het team heeft hier het hoofdkwartier en is het uiteraard de woonplaats van de grote baas Valentino Rossi zelf. Tijdens deze ceremonie werden de vier coureurs officieel gepresenteerd en werd ook de nieuwe 2020 kleurstelling voor het eerst onthuld.

Zoals al sinds het ontstaan van het team het geval is zullen er ook komend seizoen weer getalenteerde Italianen plaatsnemen op de machines van het team. In de Moto3 klasse heeft Dennis Foggia het team verlaten (voor Leopard Racing) en maakt Andrea Migno zijn terugkeer nadat hij in 2016 en 2017 ook al reed voor het SKY Racing Team VR46. Celestino Vietti, afgelopen seizoen een indrukwekkende Moto3 rookie, blijft vaste waarde en zal komend jaar wederom strijden voor overwinningen.

In de Moto2 klasse is Nicolo Bulega vertrokken (naar Gresini Racing) en komt daarvoor Marco Bezzecchi in de plaats. De Italiaan was in 2018 vicewereldkampioen achter Jorge Martin en reed afgelopen seizoen voor het Tech 3 KTM team. Luca Marini zal voor het derde seizoen op rij in actie komen voor het team van zijn broer en ditmaal een serieuze aanval willen plaatsen op het Moto2 kampioenschap.

Pablo Nieto – SKY Racing VR46 Teammanager: “Als teammanager van deze familie, die ieder jaar blijft groeien, ben ik trots dat ik heb bijgedragen aan een team van coureurs die in staat zijn om indruk te wekken, snel te zijn, constant te zijn en professioneel te zijn. Maar ook om zich echt als teamspelers te gedragen, een grapje te kunnen maken en een familiesfeer te kunnen creëren in een productieve werkomgeving. Dit zijn de waarden die we delen en waar we altijd voor gestreden hebben. Vanaf hier zullen we naar het nieuwe seizoen toewerken waar we onze passie kunnen demonstreren.”

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App