Snelle Seat Leon Cupra voor Dovizioso en Lorenzo

315
seat
SEAT Leon CUPRA dé auto van Ducati MotoGP-team | foto© Seat Nederland

Seat en het Ducati MotoGP Team slaan voor het tweede achtereenvolgende jaar de handen ineen. Tijdens het MotoGP-seizoen 2018 zet Seat de 221 kW/300 pk sterke Leon CUPRA in als officiële auto van het Ducati MotoGP Team. Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso krijgen beiden een exemplaar van de krachtige en snelle Seat tot hun beschikking.

Seat en Ducati – beide behorend tot de Volkswagen Group – hebben meer overeenkomsten dan je in eerste instantie zou vermoeden. Zo zijn beide merken sinds jaar en dag actief op de internationale circuits. Seat en Ducati hebben merkwaarden als sportiviteit, passie voor design en innovatie & technologie met elkaar gemeen. Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso kunnen de Seat-waarden daardoor perfect vertegenwoordigen.Uiteraard zijn de twee MotoGP-coureurs wel wat power gewend voor hun Ducati Desmosedici GP, maar ook met de Seat Leon CUPRA worden ze goed bediend. De 221 kW/300 pk sterke Leon CUPRA is samen met de Leon CUPRA R de krachtigste auto in de geschiedenis van het Spaanse merk. Hij is bovendien de snelste Seat voor de openbare weg ooit, met een sprint van 0 naar 100 km/u onder de 5 seconden.

Het merklogo van Seat zal ook dit seizoen weer prominent op de kuip van de Italiaanse machines te vinden zijn, net als op de raceoveralls van de coureurs en de kleding van de overige teamleden.