Snelste rondetijd voor Cortese in eerste vrije training in Brno

83
sandro-cortese
Sandro Cortese - Brno | foto© Nico Schneider

Sandro Cortese heeft op vrijdagochtend de snelste rondetijd gereden tijdens de eerste vrije training voor de WorldSSP klasse op het Automotodrom Brno. Achter de Duitser waren het Jules Cluzel en Ayrton Badovini. Wayne Tessels kwam naar de dertiende tijd, één plaats voor Rob Hartog. Jaimie van Sikkelerus noteerde de vijfentwintigste tijd. 

Vrijdagochtend werd de eerste vrije training voor de World Supersport coureurs verreden op het Automotodrom Brno in Tsjechië. Na een hevige regenbui eerder in de ochtend was de baan aan het opdrogen en ontstond er naarmate er meer ronden gereden werden een droog spoor.Doordat Niki Tuuli naar het SIC Racing Team in de Moto2 klasse vertrokken is was er een nog op te vullen plaats binnen het CIA Landlord Insurance PTR Honda team. Kyle Smith, die al eerder voor dit team gereden heeft, nam deze plaats in waardoor er vervolgens weer een vrij zitje was bij het Gemar Lorini Honda team. Deze wordt vanaf dit weekend bezet door de Italiaan Alex Baldolini die daarmee teamgenoot is van Nederlander Jaimie van Sikkelerus.

Het was Sandro Cortese die in deze sessie met een 2’03.553 de snelste rondetijd wist te rijden voor Jules Cluzel en Ayrton Badovini. Achter de drie coureurs waren het Lucas Mahias, Federico Caricasulo, Raffaele de Rosa, Thomas Gradinger, Randy Krummenacher, Anthony West en Sheridan Morais in de top tien. Wayne Tessels kwam naar de dertiende tijd, één plaats voor Rob Hartog. Jaimie van Sikkelerus noteerde de vijfentwintigste tijd.

 

Handige links Acerbis Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag