Snelste tijd voor Kenan Sofuoglu op vrijdag in Lausitz

63
Kenan Sofuoglu
Kenan Sofuoglu | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

#GermanWorldSBK – Kenan Sofuoglu heeft vrijdag op de Eurospeedway Lausitz de snelste tijd laten noteren. De Kawasaki coureur was in beide vrije trainingen het snelst. De Brit Gino Rea sloot de eerst dag af met de tweede tijd, wildcard coureur Niki Tuuli verraste door de derde tijd op de klok te zetten.

Ook voor de World Supersport coureurs stonden er vrijdag op de Lausitzring twee vrije trainingen op het programma. In beide sessies was het Kenan Sofuoglu die het snelst was en de dag afsloot met een record ronde van 1’40.901.

Achter de Turkse wereldkampioen noteerde Gino Rea de tweede rondetijd voor de verrassend sterk acterende Fin Niki Tuuli. De voor het Kallio Racing Team uitkomende Tuuli is namelijk nieuw in de klasse en staat dit weekend ingeschreven middels een wildcard.

De vierde tijd werd op de klok gezet door Federico Cariscasulo voor Christopher Bergman, Ayrton Badovini en PJ Jacobsen – de Amerikaan wist tijdens de eerste vrije training nog de tweede tijd op de klok te zetten maar technische problemen zorgden er in de tweede sessie voor dat de Honda coureur nagenoeg de gehele sessie vanaf de zijlijn toe moest kijken.

Luke Stapleford werd negende terwijl Randy Krummenacher zich met de tiende tijd als laatste coureur rechtstreeks wist te plaatsen voor de op zaterdag te verrijden tweede kwalificatie.

 

Handige links Pirelli German Round – Lausitzring

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (Superbike IDM)
Waar te volgen op TV
Het weer op de Lausitzring