Snelste tijd voor Lucas Mahias tijdens Duitse FP3

69
mahias
Lucas Mahias (144)

Lucas Mahias heeft zaterdagochtend op de Eurospeedway Lausitz de snelste tijd laten noteren tijdens de derde vrije training. De Franse WorldSSP coureur was het snelst voor het Kallio Racing duo Sheridan Morais en Nikki Tuuli. Rob Hartog werd met de veertiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Al na vier minuten was er de eerste crash te bekennen toen Luke Stapleford in bocht 14 onderuit schoof. De Brit kon zijn machine echter weer oppakken en zijn training vervolgen. Lang duurde dit echter niet want niet veel later kreeg de Triumph coureur de zwarte vlag getoond, dit omdat er iets niet in orde was aan zijn machine na de crash.Nadat Stapleford even later groen licht kreeg om zijn training te hervatten werd de sessie afgebroken vanwege een rode vlag situatie. Na het vallen van de rode vlag was er nog een crash voor Lachian Epis, net als Stapleford ook in bocht 14.

Ondanks dat er slechts 13 minuten gereden waren besloot de racedirectie de sessie niet meer te herstarten en dus vroegtijdig te beeindigen.

Op dat moment was het Lucas Mahias die de lijst aanvoerde voor Sheridan Morais, Niki Tuuli, Federico Cariscasulo, Kenan Sofuoglu, Jules Cluzel, PJ Jacobsen, Gino Rea, Allessandro Zaccone en Hannes Soomer.

Met de veertiende rondetijd werd Rob Hartog de snelste Nederlander terwijl Jaimie van Sikkelerus in deze sessie de negenentwintigste rondetijd op de klok wist te zetten.

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen WorldSBK
Tijdschema en volledige uitslagen IDM
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video