Sofoglu maakt eerste meters op het MotoGP circuit van Istanbul

38

De Turkse superstock rijder van Yamaha Motor Germany, Kenan Sofuoglu, kreeg de eer om de eerste ronde te rijden op het nieuw gebouwde circuit in Istanbul, Turkije, waarop 23 oktober as. de eerste Turkse MotoGP ooit gereden zal worden.

Ondanks het feit dat het circuit nog lang niet klaar is Ð er werken nog ongeveer 100 man non-stop om een en ander klaar te krijgen Ð reed Kenan een ronde op een standaard YZF-R1, teneinde een eerste indruk te krijgen van de baan. Volgens de 20-jarige, die een grote ster geworden is in zijn thuisland, zal het circuit een grote uitdaging zijn voor de MotoGP sterren.

ÒMijn eerste indrukken zijn erg positief. Het lijkt een geweldig circuit te zijn en is erg uitdagend,Ó aldus Kenan. ÒHet is een golvende baan en er is zelfs een deel dat gelijk is aan de beroemde Corkscrew bocht van de Laguna Seca baan in de U.S.Ó

Ook de Turkse minister president, Recep Taytip Erdogan, was aanwezig. De staatsman en een delegatie van het parlement waren niet alleen onder de indruk door KenanÕs wheelieÕs. De heer Erdogan toonde grote interesse voor de motorsport en KenanÕs functie als voorbeeld voor de Turkse motorrijders.

Aangezien Kenan ambities heeft om ooit zelf in de MotoGP te racen, start hij dit weekend zijn poging om de 2005 FIM Superstock 1000 Cup te winnen.

BRON: Dorna Sports
Vertaling: Monique Kramer ([email protected])