Southern 100 road races op het Isle of Man afgelast wegens ongeval

11523
© Southern 100 Road Races

Het resterende deel van de Southern 100 road races van 2023 op het Isle of Man is afgelast. De wedstrijdleider heeft het besluit genomen om het evenement niet meer door te laten gaan vanwege de onderzoeken die momenteel nog plaatsvinden als gevolg van het incident op dinsdagavond. 

De Southern 100 road races van dit jaar op de ‘Billown Course’ in het zuiden van het Isle of Man zijn afgelast. Op dinsdagavond vond een ernstig incident plaats tijdens de kwalificatie voor de Superbike klasse waarbij, naar nu bekend is, een coureur en een marshal om het leven zijn gekomen.

Momenteel wordt er nog onderzoek gedaan naar het incident waardoor de ‘Clerk of the Course’ heeft besloten om het evenement af te gelasten.

Lees hieronder het officiële statement van de Southern 100 organisatie:


STATEMENT VAN DE SOUTHERN 100

Naar aanleiding van het ernstige incident dat gisteravond plaatsvond tijdens de laatste ronde van de training, kan de Southern 100 bevestigen dat de rest van het evenement is afgelast. De wedstrijdleider heeft de beslissing genomen om de rest van het evenement af te gelasten vanwege het lopende onderzoek en dit blijft de prioriteit van de organisatie.

EINDE


 Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.