SSP: GŸnther wint ook tweede IDM Supersport race op de Nurburgring

79

Ook de tweede IDM Supersport race op de Nurburgring is een prooi geworden voor Jesco GŸnther. Tijdens de vroegtijdig afgebroken race op zondagmiddag was de Yamaha coureur GŸnther Knobloch en Daniel Sutter te snel af. Michael van der Mark werd vierde.

Net als op zaterdag tijdens de eerste race was het opnieuw Günther die de vijfentwintig punten mee naar huis mag nemen. Naast de Yamaha coureur stonden Knobloch en Sutter op het podium maar de laatste plaats op het podium had eigenlijk bezet moeten worden door de slecht gestarte Michael van der Mark. De Nederlander, die eenmalig deelneemt aan het IDM Supersport kampioenschap en op zijn EK Superstock motor reed die aanzienlijk minder pkÕs heeft dan de IDM Supersport machines, kende een matige start maar wist zich met sublieme rondetijden van achter uit het veld naar voren te werken. Echter na op de derde plaats aangekomen te zijn werd de wedstrijd vroegtijdig afgebroken vanwege een crash van een van de coureurs in het achterveld in de bocht bij het opkomen van het start en finish gedeelte. Aangezien er tweederde van de race was verreden werd de race niet herstart. Zoals gebruikelijk wordt dan de doorkomst van de voorgaande ronde als resultaat geteld en op dat moment reed de Nederlander nog op de vierde plaats.<br />

Achter van der Mark werd Stefan Kerschbaumer als vijfde afgevlagd gevolgd door de zaterdag nog gecrashte Alex Schacht, Thomas Walter en Start Racing coureur Kevin van Leuven die net als de eerste race op zaterdag wederom een sterke race reed.<br /> <br /> Van LeuvenÕs teamgenoot Pepijn Bijsterbosch beëindigde de race als tweeëntwintigste. Net als op zaterdag kon de Belg Didier Vankeymeulen wederom geen potten breken en de ex World Superport coureur kwam dan ook niet verder dan een vierentwintigste plaats.<br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=218860448125584&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FHOME%2FWelkom%2Ftabid%2F38%2FIDM%2FSupersport%2Fgunther-wint-ook-tweede-idm-supersport-race-op-de-nurburgring%2Ftabid%2F107%2FiNews_ID%2F26452%2FDefault.aspx&amp;send=true&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>