SSP: Sarah Heide wint tweede Supersport race; Bijsterbosch naar prachtige 6e plaats

57

Op een opdrogend Sachsenring circuit maakten een trio rijders de enige juiste keus door te vertrekken op droog. Thomas Walther kwam weliswaar als eerste over de meet maar door een tijdstraf van 30 seconden moest hij genoegen nemen met een 2e plaats.

In de eerste 6 ronden kwam Pepijn Bijsterbosch als een komeet naar voren op de nog halfnatte baan. Zijn opmars reikte tot aan de 2e plaats achter de winnaar van gisteren, Marc Moser. Vanaf de 6e ronde is de baan echter droog genoeg om de rijders die de gok voor droog weer hadden gemaakt in het voordeel te brengen.<br /> <br /> Thomas Walther passeerde in een oogwenk het veld om ver weg te rijden bij iedereen. Na enkele ronden bleek dat slecht drie rijders de droog weer keuze gemaakt hadden en één daarvan was Sarah Heide. Zij ging achter Thomas Walther aan en toen halverwege de race het bericht kwam omtrent de tijdstraf voor Walther reed zij aan de leiding.<br /> <br /> Die tijdstraf werd uitgedeeld omdat er tijdens de startprocedure te lang werd doorgewerkt aan de motor van Walther en uiteindelijk kostte hem dat de zege. Op de derde plaats finishte de Rus Sergei Kraphukin.&nbsp;Hoe groot de verschillen waren blijkt wel uit het feit dat Marc Moser op de 4e plaats de laatste niet gedubbelde rijder was.

Het zag er lang naar uit dat Pepijn Bijsterbosch een prachtige 5e plaats in de wacht zou gaan slepen. Het was echter onze Zuiderbuur Didier van Keymeulen die Pepijn in de laatste ronde nog te grazen wist te nemen. Pepijn was echter verreweg de snelste in het begin van de race en dat mag knap genoemd worden.<br /> <br /> Gert-Jan Kok reed in de luwte zijn eigen race en finishte die op een keurige 13e plaats. Bij Roy Pouw is zaterdagravond een hagelnieuw motorblok in het frame gehangen. Roy reed vandaag een achttal ronden om het blok in te rijden en zocht toen de pits weer op. De motor van Kevin van Leuven bleef elektronische kuren vertonen na de valpartij op zaterdagmorgen en kwam ook zondag niet aan de start.<br /> <br /> Na afloop van de race waren er verhitte discussies in de pitsstraat en lijkt het er op dat er&nbsp;nog protesten gaan komen. De officiële uitslag volgt zodra deze bekend is.<br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=218860448125584&amp;href=https://www.racesport.nl/IDM/Supersport/sarah-heide-wint-tweede-supersportrace-bijsterbosch-naar-prachtige-6e-plaats/tabid/107/iNews_ID/26855/Default.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" style="border: medium none currentcolor; width: 450px; height: 80px; overflow: hidden;" allowtransparency="true"></iframe>