Raymond Schouten reed in een natte en in twee delen verreden race naar een nette vijfde plaats. Michi Ranseder was ongenaakbaar en won met ruime voorsprong.

De start was voor Ranseder die Schouten met zich meekreeg. In de eerste ronde sloeg de Oostenrijker al een gaatje en hij reed vervolgens rap verder weg van onze landgenoot. In de vijfde ronde werd na een valpartij de rode vlag getoond waarna de stand na vier ronden gold als startopstelling voor het tweede gedeelte over 13 ronden. Die tweede start was wederom voor Ranseder die opnieuw snel een gaatje sloeg naar Günther, Knobloch, Schouten en Cudlin. Uiteindelijk moest Raymond lossen bij de groep achter de kop en kwam hij alleen te rijden op een vijfde plaats. Ranseder won vervolgens simpel voor Knobloch en Günther. Ook diverse andere landgenoten presteerden goed op de natte ring. Joop Timmer reed een keurige race die hem naar de negende plaats bracht waarmee hij één plaatsje beter finishte dan Kervin Bos. Daar moet wel bij worden gezegd dat Bos in het eerste gedeelte van achteren aangetikt werd, buiten de baan kwam en zo een vijftiental seconden verloor. Na de herstart reed Bossie een prachtige wedstrijd waarbij hij dwars door het veld naar voren kwam en vlak achter Schouten het tweede gedeelte als zesde wist te finishen. Bij elkaar opgeteld resulteerde echter een tiende plaats. <p></p>

Ook Jos van der Aa mag zeker tevreden terug kijken op zijn race. Regelmatig rijdend hield de Vice Versa rijder de kop erbij en met een elfde plaats mag hij vijf IDM punten op zijn conto bijschrijven. Gert-Jan Kok had in het begin wat moeite met het vinden van het juiste ritme maar gaandeweg de race kwam hij ook steeds verder naar voren. Uiteindelijk werd een twintigste plaats zijn deel. Tony Covena, die na enkele afmeldingen gelukkig toch kon starten kwam keurig naar de 23e plaats gereden net voor Leon Bovee en Rafaël Sinke (P26). Caine Kentrop finishte het tweede deel wel maar kende eerder in de race problemen waardoor hij met vier ronden achterstand niet in de uitslag werd opgenomen.