SSP: SS600: Ranseder als eerste over finish maar Schouten wint

108

Dankzij een riante voorsprong in het eerst deel van de in twee delen verreden race wist Raymond Schouten de overwinning te pakken in de IDM Supersport race op het TT circuit van Assen, Michael Ranseder werd tweede voor Damian Cudlin.

Als een speer schoot de nieuwe Dutch Supersport kampioen Raymond Schouten uit de startblokken en de Verolme Graficom rijder wist al snel een gaatje te slaan naar de achtervolging die het elkaar aardig lastig maakten. In enkele ronden tijd wist ÔSkoutenÕ de achtervolging op meer dan 3 seconden te rijden waarna de race in de vierde ronde werd afgevlagd vanwege een oliespoor op de baan.<br /> <br /> Bij de herstart zat de concurrentie beter op te letten want nu wist Schouten niet weg te rijden en kreeg hij het nog knap lastig met Michael Ranseder, Kevin Wahr, Damian Cudlin en Florian Marino. Ranseder had de leiding en wist na enkele ronden een gaatje te slaan wat steeds groter werd en dat betekende dat de voorsprong van Schouten in de bij elkaar opgetelde tijden steeds kleiner werd. Marino kwam ten val terwijl Schouten zich los wist te rijden van Cudlin.<br /> <br /> Het begon nog knap spannend te worden voor Schouten zijn team toen Ranseder in de voorlaatste ronde nog maar iets minder dan een seconde voorsprong had op Ranseder maar de Nederlands kampioen wist in de laatste ronde nog een halve seconde te vinden en zo bleef er aan de finish nog 1,5s over en was het Schouten die de race gewonnen had ondanks dat Ranseder als eerste de finish passeerde.&nbsp;

Schouten kwam als tweede over de finish met daarachter Cudlin die als derde over de finish kwam en ook in de bij elkaar opgetelde tijden de derde plaats had. Vierde werd Wahr voor Jesco Günther, Daniel Sutter, Christian Kellner, Gunter Knobloch, Stefan Kerschbaumer en Kevin Valk.<br /> <br /> Van de andere deelnemende Nederlanders wisten Joop Timmer (12e) en Randy Gevers (15e) in de punten te finishen. Verder kwamen Leon Bovee (18e), Ronald Ter Braake (19e), Tony Covena (20e), Gert Jan Kok (22e), Kevin Van Leuven (26e), Nigel Walraven (34e) en Nick van Nieuwenhuizen (36e) ook aan de finish. Nelson Rolfes kwam zo halverwege de opnieuw gestarte race ten val.&nbsp;&nbsp; &nbsp;<br />