Stange op Superstock 600 pole op de Hockenheimring

201

De Hockenheimring is dit weekend het podium voor de laatste ronde van het 2016 Superbike IDM kampioenschap. De strijd in de IDM Superbike-, IDM Superstock 1000 en IDM zijspanklassen is inmiddels gestreden maar in de IDM Superstock 600 klasse is de strijd nog vol open.

Christian Stange en Bryan Schouten zijn de twee kanshebbers voor de titel die dit weekend middels de laatste twee races zal worden vergeven aan één van de beiden. In de kwalificatietraining deed Christian Stange voorlopig de beste zaken door de polepositie voor zich op te eisen. De Duitser wordt op de voet gevolgd door onze landgenoot die vanaf de tweede startpositie aan de races mag beginnen.

Schouten bewees zichzelf en het team echter geen beste dienst door al vroeg in de tweede kwalificatietraining pittig onderuit te gaan. De MVR rijder verloor bij het insturen van de Sachskurve de voorkant van zijn Yamaha waarna motor en rijder hard door de grintbak gleden en in de airfences tot stilstand kwamen. Schouten kwam er ongedeerd vanaf maar dat gold zeker niet voor de motor. Hopelijk kan Schouten later vandaag nog wel van start gaan in de eerste race.

Derde man op de eerste rij is de Oostenrijkse Kawasaki rijder Thomas Gradinger. Janusch Prokop, Marc Buchner en Jonas Geitner, evenals Schouten gecrasht in de tweede kwalificatietraining, bemannen de tweede startrij.

In deze Superbike IDM wedstrijd wordt ook een ONK wedstrijd verreden. Kampioen Lesley ten Tusscher toonde zich ook hier de snelste ONK rijder en mag gaan starten vanaf de elfde plaats. Koen Meuffels trainde zich naar de dertiende startpositie en Bobby Bos mag vanaf de vijftiende startpositie aan de race beginnen. Sander Claessen, Kenny Meersman en Jimmy Gallros pakten de startposities 19 tot en met 21.