Start 2021 IDM seizoen uitgesteld vanwege Covid-19

824
idm-2020-lausitz
IDM 2020 Lausitzring | foto© Dino Eisele

Het stijgende aantal corona-besmettingen en de onduidelijke ontwikkelingen omtrent de pandemische situatie hebben de IDM-organisatoren er nu toe besluiten de geplande IDM-seizoensopener op de EuroSpeedway Lausitzring af te gelasten.

De openingsronde van het 2021 IDM seizoen stond gepland in het weekend van 30 april tot en met 02 mei op het bekende EuroSpeedway Lausitzring circuit in Niederlausitz. De IDM-organisatie heeft twee weken voor het evenement echter moeten besluiten het evenement af te gelasten. Naast het stijgende aantal corona-besmettingen is de organisator van mening dat het risico voor alle betrokkenen te groot is om het evenement op een verantwoorde manier door te laten gaan.

IDM organisator Normann Broy: “We hebben lang gevochten om de races te kunnen houden zoals gepland. Maar we hebben veiligheid nodig voor alle betrokkenen om zo’n evenement te realiseren. Dit betreft de organisatoren, de partners, de teams en de renners. Het ontbrak ons aan deze zekerheid in de vorm van officiële verzekeringen en het waarborgen van de noodzakelijke medische zorg in de regio. Dit zou hebben betekend dat wij een onberekenbaar risico hadden moeten nemen. Wij kunnen dit niet doen vanwege onze verantwoordelijkheid ten aanzien van alle betrokken partijen en uit respect voor de pandemische situatie. Bovendien maken de huidige nationale en internationale beperkingen een gereglementeerd en eerlijk verloop van de kampioenschapsraces niet mogelijk. Bijgevolg hebben wij deze beslissing twee weken voor de geplande IDM-start moeten nemen.”

Of het evenement op de Lausitzring later in het jaar zal worden verreden of dat deze in zijn geheel niet meer op de kalender komt dit seizoen is niet bekend gemaakt. De afgelasting van het openingsweekend van het seizoen weerhoudt de IDM-organisatie er echter niet van om keihard verder te werken, het zoeken naar en vinden van oplossingen voor een succesvol 2021 IDM seizoen.

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter