Start Racing neemt afscheid van Stolte en Imbrogiano en zoekt nieuw talent

2518
leon-stolte
Leon Stolte | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Zaterdagavond organiseerde Start Racing haar jaarlijkse Finishparty. Tijdens deze avond maakte het in Nieuwleusen gevestigde team bekend dat men in 2023 niet verder gaat met de twee coureurs die het afgelopen seizoen op de blauwe Yamaha’s streden in de IDC-Supersport 600 competitie.

START, dat staat voor Stichting Aankomend Race Talent, heeft als doel talentvolle coureurs een kans te geven om ervaring op te doen. De afgelopen jaren zijn veel coureurs via het in Nieuwleusen gevestigde team op weg geholpen naar een carrière in de wegracesport. De afgelopen vier jaar kreeg plaatsgenoot Leon Stolte de gelegenheid om zich als coureur te ontwikkelen binnen het team terwijl Valentino Imbrogiano het afgelopen seizoen als coureur gebruik kon maken van de Start Racing faciliteiten.

Start Racing liet tijdens de avond bij monde van voorzitter Berry Klein weten dat men afscheid gaat nemen van zowel Stolte als ook Imbrogiano en dat beiden komend seizoen hun carrière elders gaan vervolgen.

Stolte heeft vier jaren voor het team gereden, wat op zich al vrij lang is. Door corona waren twee van deze seizoenen niet echt volwaardig.  Afgelopen seizoen liep het steeds beter en werden de laatste twee races afgesloten op een derde plaats. Stolte heeft zich daarbij in de picture gereden en moet nu zien om elders onderdak te vinden. Het team keek terug op een mooie tijd met de eerste coureur die uit Nieuwleusen kwam. Stolte, die van de cross overgestapt is naar de wegracerij, had ook geen spijt van zijn keuze en bedankte het team voor de fijne samenwerking en de mooie tijd die hij gehad heeft. Hij hoopt een vervolgstap te kunnen maken in de racerij.

Ook van Imbrogiano werd afscheid genomen, de coureur die slechts één jaar onder de hoede van Start Racing stond gaat in de toekomst via een andere weg proberen om actief te blijven in de racerij.

Start Racing voorzitter Berry Klein: “Vier jaren is eigenlijk wel het maximum dat een coureur onder de hoede van Start Racing kan rijden, ondanks dat de coureur een plaatsgenoot is. Bij deze wil ik Leon dan ook veel succes wensen met zijn vervolg binnen de sport. Als team zijn we al volop bezig om een nieuwe talentvolle rijder aan te trekken, de eerste gesprekken hierover zijn al gevoerd.”

Verder werd op de finishparty ook afscheid genomen van Gert en Gea Gerrits die al 16 jaar deel uitmaakten van het team. Zij werden bedankt en kregen net als de coureurs een mooie attentie van het team.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter