Startopstellingen IDM wedstrijden Hockenheimring

88

Op het Hockenheimring circuit vinden dit weekend de afsluitende races plaats van het IDM kampioenschap. Ook tijdens deze finale ronde zien we in de diverse klasses wederom veel Nederlandse deelnemers aan de start staan.

Niet alleen zagen we veel Nederlandse coureurs actief op het Duitse circuit, ook een hele delegatie van de KNMV is afgereist naar Duitsland om bij onze oosterburen te kijken over de eventuele mogelijkheden om voor volgend seizoen een betere aansluiting te kunnen vinden bij het bij vele Nederlanders populaire kampioenschap. Volgend weekend tijdens de afsluitende Vacansoliel ONK races in Assen hoopt de KNMV meer duidelijk te kunnen geven over de eventuele mogelijkheden voor het seizoen 2007.

In de 125cc categorie was het Robin Lasser die de snelste tijd wist te noteren en morgen vanaf de pole aan de wedstrijd mag gaan beginnen. Op de tweede plaats zagen we de Oostenrijker Patrick Eitzinger gevolgd door de in Nederlandse dienst rijdende Georg Fröhlich en de Roemeen Robert Muresan. Rob Verhoef was met een zestiende tijd de snelste landgenoot in deze klasse. Regerend Nederlands kampioen Gert-Jan Kok zien we terug op plaats achttien op de grid. De rijder uit het team van Jan Bakker auto’s liet na afloop weten absoluut niet tevreden te zijn met deze uitgangspositie voor de race van morgen. Zijn monteurs zullen vanavond proberen het verlies aan vermogen, waar de coureur uit IJsselmuiden over klaagde, proberen op te sporen en te herstellen. Roy Pouw, onlangs nog in de strijd voor een plaats in de Red Bull Rookies Cup, trainde zich naar een 22e tijd voor Jasper Iwema op plaats 23, Chris Vrielink 24e , Ernst Dubbink 30e en Henk de Ruiter die met een 33e plaats als laatste landgenoot aan de wedstrijd mag gaan beginnen.

Startopstelling 125cc

In de Supersport 600 was het Arne Tode die snelste tijd op de klok wist te zetten. De onlangs tot Nederlands kampioen gekroonde Arie Vos trainde zich naar een keurige tweede plaats voor de Rus Vladimir Ivanov en de Oostenrijker Rene Maehr. Arie Vos liet ons weten tevreden te zijn met zijn prestatie tijdens de trainingen.

"Veel andere coureurs hebben hier gisteren ook getraind. Er moet nog wel wat af morgen maar we gaan het zien in de wedstrijd. Er zijn veel snelle rijders hier. Ik ga mijn best doen en voor een zo goed mogelijk resultaat maar om te winnen hier zal niet zo makkelijk zijn. We gaan er gewoon voor,"

aldus de kampioen van Nederland in zowel de Supersport 600 als de Dutch Superbikes.

Swen Ahnendorp reed zich met een tijd van 1.32.635 naar de tiende plaats. Henk van de Lagemaat werd dertiende, Marco Ophej vierentwintigste en Stuart Voskamp vinden we terug op de dertigste plaats.

Startopstelling Supersport 600

In de Superbike categorie staan geen Nederlanders op de deelname lijst. Hier was het Andreas Meklau die op zijn Suzuki GSX-R 1000 de snelste tijd liet noteren. Michel Schulten, Jörg Teuchert en Stefan Nebel vergezellen hem morgen tijdens beide manches op de eerste startrij. De sympathiek Belg, Werner Daemen, wist een zesde tijd te realiseren.

Startopstelling Superbikes

In de ADAC junior cup was het Michael van de Mark die met een tiende tijd de snelste Nederlander was. Kevin Valk werd 16e, Pepijn Bijsterbosch 23e, Mark Bezemer 25e en Freek Bezemer 34e. De snelste tijd werd in deze klasse gereden door Tim Böhringer voor de Zwitser Christian von Gunten en Marcel Schroetter. Jan Buehn behaalde de laatste plaats op de eerste startrij.