Brembo, leverancier remsystemen, heeft gereageerd op de remproblemen waarmee Jorge Lorenzo in Qatar te kampen kreeg en welke een stevige crash veroorzaakten voor de Ducati coureur tijdens de MotoGP race. In een official statement geeft Brembo te kennen dat de problemen zijn “geïdentificeerd en opgelost”.

Jorge Lorenzo kwam tijdens de eerste MotoGP race van het seizoen in de twaalfde ronde ten val. De Ducati coureur – die bij het aanremmen van bocht 12 ineens geen remmen meer had – moest op de tiende plaats rijdend van zijn machine springen om erger te voorkomen. Met de schrik flink in de benen keerde Lorenzo terug in de pitbox om daar direct kenbaar te maken dat een remprobleem de oorzaak was van zijn crash.

Hierop besloten Lorenzo’s monteurs en technici van Brembo op de plaats van het ongeval te gaan zoeken, dit nadat duidelijk was geworden dat er enkele remdelen ontbraken op de teruggebrachte en flink beschadigde Ducati. Wonder boven wonder werden de ontbrekende delen ook nog eens teruggevonden waarna Brembo een uitgebreid technisch onderzoek instelde naar de oorzaak van het voorval.

Woensdag voorafgaand aan de tweede Grand Prix van het seizoen op het Termas de Rio Hondo Circuit kwam de remmenleverancier met een verklaring omtrent het voorval naar buiten.

“Met betrekking tot wat er met Ducati Team coureur Jorge Lorenzo gebeurd is tijdens de Grand Prix op het Losail International Circuit in Qatar, is Brembo zeer teleurgesteld over het feit dat zijn crash in de twaalfde ronde van de wedstrijd veroorzaakt werd door een probleem gerelateerd aan het remsysteem. Na zorgvuldige analyse door onze technici bevestigen we dat het probleem geïdentificeerd en opgelost is zodat een vergelijkbaar incident niet nog een keer plaats kan vinden.”

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag