Dorna Sports heeft donderdagochtend 09 april een statement gepubliceerd aangaande de situatie omtrent het coronavirus en de voortgang van het 2020 MotoGP – en WorldSBK kampioenschap. Onderstaand het uitgebrachte statement.

De coronavirus pandemie is gaande en heeft inmiddels al geleidt tot diverse aanpassingen aan de 2020 MotoGP kalender, waaronder het uitstellen of verplaatsen van een aantal evenementen. In het licht van de aanhoudende onzekerheid wil Dorna Sports opnieuw bevestigen dat racen onze topprioriteit is in 2020.

Bij Dorna blijven we voortdurend in gesprek met de FIM, de IRTA, de MSMA en de Grand Prix-promotors, terwijl we de situatie op de voet blijven volgen en de communicatie- en ondersteuningskanalen tussen de verschillende pijlers van onze sport zo open mogelijk te houden. Het doel van elke betrokken partij is om weer te gaan racen zodra het veilig is om dit te doen.

Onze belangrijkste focus is altijd geweest en zal blijven liggen op het proberen om gedurende het 2020 seizoen zoveel mogelijk Grands Prix weekenden te verrijden, weekenden die in het 2020 kalenderjaar passen. We zullen echter altijd handelen in overeenstemming met de gezondheids- en veiligheidsadviezen van overheden en relevante gezondheidsautoriteiten.

Als de pandemie ons leven en de sport langer in de greep houdt, een ieder van ons niet in staat zal zijn hierop te anticiperen en de huidige reisbeperkingen blijven bestaan, dan zou Dorna Sports als laatste redmiddel in samenspraak met de FIM, de IRTA en de MSMA kunnen overwegen het seizoen 2020 in zijn geheel te annuleren .

Onze belangrijkste focus is vooralsnog om in het 2020 WorldSBK seizoen, zodra het veilig is en op een verantwoorde manier kan, nog zo veel mogelijk rondes te organiseren.

De prioriteit van alle betrokken partijen is om op een veilige manier te kunnen racen, en daarmee onze fans te brengen hetgeen ze leuk vinden: motorracen.

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App