Stefan Bradl in Jerez aan de start middels wildcard

3612
stefan-bradl
Stefan Bradl - Qatar 2021 | foto© Honda Racing

Stefan Bradl zal over ruim een week in Jerez de la Frontera opnieuw aan de start verschijnen in de MotoGP klasse. De Duitser, die afgelopen seizoen en de eerste twee Grand Prix weekenden van 2021 in Qatar als vervanger optrad van Marc Marquez, is door HRC voor de Spaanse Grand Prix ingeschreven middels een wildcard.

Afgelopen weekend in Portimão moest Stefan Bradl voor het eerst sinds juli 2020 zijn Repsol Honda zitje weer afstaan Marc Marquez. Echter na één Grand Prix weekend niet aan de start verschenen te zijn en zijn rol als tv-commentator bij het Oostenrijkse Servus TV weer opgepakt te hebben keer de Duitser krijgt de Duitser in Jerez weer de kans om aan de start te verschijnen. HRC heeft Bradl voor het evenement van 30 april t/m 02 mei op het Zuid-Spaanse circuit namelijk ingeschreven middels een wildcard.

Bradl kent het Circuito de Jerez – Angel Nieto inmiddels als zijn broekzak, dit aangezien hij er de afgelopen maanden als HRC-testrijder honderden ronden heeft afgelegd op de Honda RC213V.

In tegenstelling tot zijn laatste optreden zal Bradl in Jerez niet te bewonderen zijn in de Repsol Honda Team kleuren maar in de bekende wit, rood en blauwe HRC-kleurstelling.

MotoGP wildcards opnieuw toegestaan in 2021
Honda is met Bradl’s deelname in Jerez de eerste motorenfabrikant die in 2021 aanspraak maakt op een wildcard. Vorig jaar waren ze niet toegestaan vanwege het Covid 19 protocol, maar nu is er dus een terugkeer. Honda, Yamaha, Suzuki, Ducati en KTM hebben dit seizoen allen drie wildcards tot hun beschikking, terwijl Aprilia de enige concessiefabrikant is die er zes heeft. Aprilia mag ze tijdens elk weekend gebruiken, de andere constructeurs niet tijdens twee opeenvolgende weekends. De algemene regel is dat maximaal twee fabrikanten per Grand Prix een wildcard krijgen. Eerder werd ook de naam van Dani Pedrosa genoemd als mogelijke deelnemer in Jerez, KTM en de Spanjaard hebben echter voorlopig afgezien van een wildcard optreden op het Zuid-Spaanse circuit.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter