Stefano Manzi kreeg zondagmiddag in Misano de schrik van zijn leven tijdens de Moto2 wedstrijd toen Romano Fenati op hoge snelheid en geheel onverwachts zijn voorrem inkneep. Het inmiddels veel besproken voorval liep gelukkig goed af, Fenati ging vervolgens diep door het stof terwijl Manzi het voorval zo snel als mogelijk achter zich wil laten.

Stefano Manzi hoopt dat hij het bijzondere voorval tijdens de Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli met Romani Fenati zo snel mogelijk achter zich kan laten, dit liet de Italiaanse Moto2 coureur donderdag weten in een interview met het Italiaanse SportMediaset.

“Ik ben bereid Romano te vergeven. Laten we de tijd nemen en de zaak wat laten afkoelen. Dan komt er een moment dat we dit achter ons laten. Ik heb Romano niet aangeklaagd en ben ook niet van plan dat te gaan doen. Ik wil dit hoofdstuk gewoon afsluiten en doorgaan met mijn leven.”

“Het gebeurde in een flits. Ik had niet eens tijd om bang te zijn. Volgens de data kneep Fenati twee keer zo hard als normaal in mijn rem.”

Manzi, die naar aanleiding van het voorval zelf een gridpenalty (zes plaatsen terug op de startgrid) kreeg voor de eerstvolgende Moto2 wedstrijd in Aragon, ontkende in hetzelfde interview dat hij Fenati geprovoceerd heeft, iets dat de Italiaan afgelopen maandag in een officiele verklaring suggereerde.

“Daar kan ik het niet mee eens zijn. Ik heb niks gedaan om hem te provoceren. En tot de race in Misano hadden Romano en ik geen problemen.”

De onbezonnen actie van Fenati leidde de afgelopen dagen tot vele discussies en had stevige consequenties voor de Italiaan. De FIM schorste Fenati voor twee Grands Prix weekenden, zijn huidige team Marinelli Snipers ontsloeg hem, zijn toekomstige team MV Agusta Forward Racing verscheurde zijn contract voor 2019, de Italiaanse motorsportbond schorste hem voor onbepaalde tijd en FIM president Vito Ippolito sommeerde Fenati om zich voor een gesprek te komen melden op het FIM hoofdkantoor in Zwitserland.

Lees ook: Romano Fenati geschorst voor twee Grand Prix weekenden
Lees ook: Marinelli Snipers Team ontslaat Romano Fenati
Lees ook: Romano Fenati: ‘Mijn excuses aan de hele sportwereld’
Lees ook: MV Agusta en het Forward Racing Team: ‘Romano Fenati exit’
Lees ook: Romano Fenati trekt zich terug uit de motorsport
Lees ook: Romano Fenati: Italiaanse motorsportbond trekt per direct licentie in

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App