Stefano Manzi op pole, 9e startplaats voor Bo Bendsneyder in Valencia

91
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© motogp.com

Stefano Manzi vertrekt zondag tijdens de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana vanaf de pole in de Moto2 klasse. De MV Agusta coureur was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Hector Garzo en Marco Bezzecchi. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich op een verdienstelijke negende plaats.

Op een droog Circuit Ricardo Tormo heeft Stefano Manzi zaterdagmiddag zijn en MV Agusta’s eerste Moto2 pole weten te scoren. De Italiaan stelde de voorlaatste Moto2 pole van het seizoen veilig voor Hector Garzo, Marco Bezzecchi, Fabio Di Giannantonio en Jorge Martin.

De zesde startplaats voor de zondagmiddag te verrijden Moto2 race werd een prooi voor Marcos Raminez gevolgd door Marcel Schrötter, Lorenzo Baldassarri en Nederlander Bo Bendsneyder. Een uitstekende uitgangspositie voor de NTS RW Racing GP coureur die tot nu toe bezig is aan een zeer sterk tweede Grand Prix weekend in Valencia.

De top tien in deze kwalificatie werd gecompleteerd door Sky Racing Team VR46 coureur Luca Marini.

Voor titelkandidaat Sam Lowes verliep de kwalificatie allesbehalve naar wens. De Brit kwam eerder op de dag in FP3 hard ten val en liep daarbij een vervelende polsblessure op. De Estrella Galicia 0,0 MarcVDS coureur verbeet weliswaar de pijn maar meer dan de achttiende en langzaamste tijd in Q2 zat er helaas niet in.

De Moto2 race van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana gaat zondagochtend om 12:20 uur van start.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de tweede dag van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App