Met een respectievelijk een vierde en vijfde rondetijd kan het Alma Pramac Racing duo Danilo Petrucci en Jack Miller terugkijken op een geslaagde eerste MotoGP testdag in Sepang.

Alma Pramac Racing is zondag in Sepang sterk begonnen aan de eerste Official MotoGP Test van 2018. Danilo Petrucci sloot de eerste dag af met een snelste ronde van 2’00.123, een rondetijd die uiteindelijk goed bleek voor de vierde tijd van de dag. Jack Miller, dit seizoen zijn debuut makend binnen het Ducati satellietteam had op de voor hem nieuwe Ducati Desmosedici GP 2017 slechts 0,055 seconde meer nodig voor zijn snelste ronde, een tijd die hem uiteindelijk de vijfde plaats op de lijst opleverde na afloop van de eerste dag.

Petrucci begon de dag op de GP17 uitvoering van de Ducati Desmosedici om vervolgens later op de dag overstappen op de GP18 uitvoering. Miller moet het in tegenstelling tot zijn teamgenoot dit seizoen doen met uitsluitende de GP17 versie van Ducati.

Danilo Petrucci, Alma Pramac Racing, P4: “Ik moet zeggen dat ik erg blij ben om op deze manier gestart te zijn. Er staat altijd een beetje druk op die eerste dag, en na twee maanden zonder te hebben gereden op een MotoGP machine is dit een erg goed resultaat. Ik vind de nieuwe machine erg fijn, het is instinctief en ik kan harder pushen op veel delen van het circuit. Er is geen punt waar de machine veel beter of slechter is, maar het maakt het wel makkelijker. De motor is erg vloeiend en hierdoor kan ik mijn instinct volgen.”

Jack Miller, Alma Pramac Racing, P5: “We hebben hard gewerkt aan onze race pace, denkend aan de details, stap voor stap. We hebben ook verschillende banden geprobeerd en ik voelde me op iedere band comfortabel. De snelheid met de medium band was direct van het begin al positief en aan het einde van de dag wist ik me tevens te verbeteren op de zachte compound. Het gevoel is erg positief. Ook al is het nog maar de eerste testdag, ik kan zeggen dat ik erg tevreden ben met deze machine.”

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag