Sterke race voor EAB Racing Team coureur Van Straalen in Aragon

382
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© EAB Racing

EAB Racing Team-coureur Glenn van Straalen heeft zondag de WK Supersport-race op MotorLand Aragon afgesloten op een zestiende plaats.

Van Straalen vertrok met veel vertrouwen richting Aragon omdat hij op deze baan al eerder wedstrijden gereden had. Maar ondanks de baankennis, werd het voor hem een lastige vrijdag.Gelukkig wist hij zich op zaterdag in de Superpole flink te verbeteren en sloot deze belangrijke tijdtraining als 19e af.

Een dag later startte Van Straalen erg goed in de derde WK Supersport-race van 2019. Maar na een hectische openingsronde vond hij zichzelf terug op een 21e plaats, zo’n vier seconden van de punten. Op zijn EAB Racing Team Kawasaki ZX-6R knokte hij zich echter sterk terug maar wist de race net niet binnen de punten te eindigen.

Glenn van Straalen: “Ik had een goede start alleen helaas mislukte een inhaalactie en dat is zuur, want het is de tweede race dat dit gebeurde. Op deze manier miste ik de aansluiting met zeg maar de juiste groep. Zeker omdat ik daarna achter twee langzamere rijders kwam te zitten en daardoor nog meer tijd verloor. Na een verder eenzame race werd ik zestiende, dus net geen punten maar ik kijk met veel vertrouwen uit naar Assen!”

De volgende WK Supersport-race wordt volgende week al verreden op het TT Circuit van Assen, de thuisrace voor zowel Glenn als het EAB Racing Team.