Steven Odendaal in 2021 met Bardahl Evan Bros Yamaha in WorldSSP

121
Steven Odendaal en het Bardahl Evan Bros. Yamaha team | foto© Yamaha Racing

Steven Odendaal komt in 2021 uit in de World Supersport klasse met het Bardahl Evan Bros Yamaha team. De Zuid-Afrikaan maakt daarmee de overstap van EAB Ten Kate Racing naar het team dat de WorldSSP titel in 2020 overtuigend won met Andrea Locatelli.

Steven Odendaal rijdt in 2021 voor het Bardahl Evan Bros Yamaha team in de World Supersport klasse. De Zuid-Afrikaan neemt daarmee het zitje over van Andrea Locatelli, de Italiaan die in 2020 het WorldSSP kampioenschap met overmacht won en gepromoveerd is naar het Pata Yamaha WorldSBK team in de plaats van de naar BMW vertrokken Michael van der Mark.

Odendaal neemt daarmee afscheid van het EAB Ten Kate Racing team waar hij in 2020 uiteindelijk als vijfde eindigde in het World Supersport kampioenschap. In 13 van de 15 races finishte de 2016 European Moto2 kampioen in de top tien.

Steven Odendaal: “Ik ben heel erg blij met deze kans bij zo’n fantastisch team als het Bardahl Even Bros Yamaha team. Afgelopen maandag bezocht ik hun werkplaats voor het eerst en daar werd ik heel gelukkig van want het is zo’n professioneel team en ze weten precies wat er nodig is voor het winnen van races en kampioenschappen. Ik kan niet wachten voor de start van het 2021 seizoen. Ik wil mijn manager Jorge Lis bedanken voor al zijn harde werk en inzet om mij te krijgen waar ik vandaag de dag ben.”

Een voorlopige kalender voor het WorldSBK kampioenschap voor 2021 is er nog niet maar de verwachting is, met het uitstel van het raceweekend op Phillip Island in Australië, dat het seizoen niet voor mei 2021 gaat beginnen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App