STK 1000 in 2019 geen onderdeel meer WorldSBK kampioenschap

262
reiterberger
Markus Reiterberger - Portimâo | foto© Nico Schneider

FIM Europe en de WSBK organisatie hebben donderdag voorafgaand aan de Acerbis French Round in Magny Cours middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat het Europees Superstock 1000 Championship na dit seizoen niet langer deel uit zal maken van het MOTUL FIM Superbike World Championship.

Ondanks 19 seizoenen van succesvolle races in heel Europa, met 17 verschillende kampioenen en zes verschillende fabrikanten die titels in deze klasse hebben behaald, hebben de FIM Europe en de WorldSBK organisatie de beslissing genomen om de serie na dit seizoen niet voort te zetten.Martin de Graaff, FIM Europe 1st Deputy President: “We willen als FIM Europe de Dorna WSBK organisatie bedanken voor de lange samenwerking betreffende het Europees Kampioenschap Superstock 1000 Championship. FIM Europe begrijpt de positie van Dorna in de ontwikkeling van de World Superbike. We zijn alle deelnemers in deze klasse in de loop der jaren zeer dankbaar en na zo lang met Dorna te hebben samengewerkt, weten we dat de ontwikkeling van de sport niet stil zal blijven staan. In veel landen zijn de STK-klassen belangrijk voor de regionale en nationale kampioenschappen en dat zal zo blijven. Zodra er meer nieuws beschikbaar is, zal dit worden gecommuniceerd aan de pers, de coureurs en alle belanghebbenden.

Daniel Carrera, Executive Director van de WorldSBK: “We willen al onze teams en coureurs bedanken voor hun inzet en inzet gedurende de seizoenen. STK1000 heeft in de loop der jaren voor sensationele race-actie gezorgd, maar we kijken nu vooruit naar de toekomst van het MOTUL FIM Superbike-wereldkampioenschap. We willen ons nu richten op de promotie en uitbreiding van onze drie hoofdcategorieën.”

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App