STK 1000 pole op Lausitzring voor Federico Sandi

211
sandi
Fedrico Sandi | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Federico Sandi vertrekt zondag op de Eurospeedway Lausitz vanaf de pole in de STK 1000 klasse. De Italiaan was tijdens de kwalificatie het snelst voor de Chileen Maximilian Scheib en zijn landgenoot Michael Ruben Rinaldi. Nederlander Wayne Tessels kwalificeerde zich op het Duitse circuit als tweeëntwintigste.

Om klokslag 15:00 uur gingen zaterdagmiddag op de Lausitzring de lichten op groen voor de kwalificatie van de STK 1000 klasse. In deze klasse, die als enige categorie in het World Superbike kampioenschap nog een reguliere kwalificatietraining kennen, was het Berclaz Racing Team coureur Federico Sandi die het snelst was en met een snelste ronde van 1’38.268 de pole voor zich opeiste.Achter de BMW coureur was het de Chileen Maximilian Scheib die de tweede tijd op de klok zette terwijl Michael Ruben Rinaldi de derde en laatste plaats op de eerste startrij voor zich opeiste.

Yamaha coureur Florian Marino kwalificeerde zich als vierde en zorgde daarmee dat er zondag voorafgaand aan de race maar liefst vier verschillende motormerken te zien zijn op de eerste vier plaatsen op de grid (BMW, Aprilia, Ducati en Yamaha).

Marino’s teamgenoot Roberto Tamburini eiste de vijfde startplaats voor zich op voor Mikes Jones, Toprak Razgatlioglu, Marco Faccani en Luca Vitali.

Illia Mykhalchyk completeert zondag de top tien op de startgrid.

Wayne Tessels, de enige Nederlander dit seizoen in het STK 1000 veld, kwalificeerde zich als tweeëntwintigste. Opvallend is dat zijn Agro On-Bejan-Kawasaki teamgenoten Glenn Scott en Toni Finsterbusch nagenoeg dezelfde tijd liet noteren en het drietal zondag met de twintigste, eenentwintigste en tweeëntwintigste plaats een treintje zullen vormen op de grid.

De STK 1000 wedstrijd staat zondagmiddag om 15:15 uur op het programma.

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen WorldSBK
Tijdschema en volledige uitslagen IDM
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video