Raffaele de Rosa heeft vrijdagmiddag op Donington Park ook de snelste rondetijd laten noteren tijdens de tweede vrije training. Met de elfde rondetijd was Wayne Tessels opnieuw de best geklasseerde Nederlander.

Na vrijdagochtend vroeg tijdens de eerste vrije training al het snelst te zijn geweest was het vrijdag aan het einde van de dag opnieuw Raffaele de Rosa die de lijst aanvoerde. De Althea BMW Racing Team coureur noteerde tijdens de tweede vrije training een snelste rondetijd van 1’30.017 waarmee hij na afloop 0,290 seconde sneller was dan Roberto Tamburini die de sessie afsloot met de tweede tijd.

Michael Ruben Rinaldi noteerde de derde rondetijd gevolg door Leandro Mercado, Niccolò Canepa, Luca Marconi en Marco Faccani.

De achtste rondetijd werd vrijdagmiddag op de klok gezet door Kevin Calia voor Toprak Razgatlioglu en Fabio Massei.

Wayne Tessels kende opnieuw een goede training, de Kawasaki coureur wist in eerste instantie niet zijn snelste tijd uit de ochtend sessie te verbeteren maar eenmaal op stoom verbeterde de MTM/HS Kawasaki coureur zijn tot dan toe snelste rondetijd een aantal keren om uiteindelijk in zijn allerlaatste ronde naar de elfde plaats op de lijst te komen.

Ook Danny de Boer wist zijn snelste tijd uit de eerste vrije training met meer dan twee seconden te verbeteren. De coureur uit Staphorst, die pas een dag geleden te horen kreeg dat hij naar Donington af moest reizen om binnen het Pata Yamaha Official Stock Team de geblesseerde Lucas Mahias te vervangen, boekte daarmee de nodige progressie op de voor hem nieuwe motor, een nieuw circuit en binnen een voor hem compleet nieuw team. Met een snelste ronde van 1’32.209 zag de Yamaha coureur na afloop zijn naam terug als zeventiende op de lijst.

Ook de derde Nederlander in het sterk bezette Superstock 1000 FIM Cup veld, Rob Hartog, snoepte vrijdagmiddag bijna twee seconden van zijn snelste tijd uit de eerste vrije training af. De Team Hartog-Jenik- Against Cancer coureur, die gedurende de sessie nog even een uitstapje maakte door het gravel, noteerde een snelste ronde van 1’33.205, een tijd die na afloop goed bleek voor de vijfentwintigste positie op de lijst.