Raffaele de Rosa heeft zondagmiddag in Donington de Superstock 1000 race van de Acerbis UK Round op zijn naam geschreven. De vanaf de pole gestarte Italiaan kwam als eerste over de finish voor Leandro Mercado en Niccolò Canepa. Wayne Tessels werd op de negende plaats de best geklasseerde Nederlander.

Bij de start was het de vanaf de pole gestarte Raffaele de Rosa die de leiding nam voor Leandro Mercado en Kevin Calia terwijl Jeremy Guarnoni en Luca Marconi op de startgrid ten val kwamen.

In de eerste ronde ging het daarna mis voor o.a. Tizano Amicucci, Luca Oppedisano, Toni Finsterbusch en Jesper Hubner.

Bij de eerste doorkomst was het nog steeds De Rosa aan de leiding terwijl Wayne Tessels als negende doorkwam, Danny de Boer de veertiende plaats innam en Rob Hartog als negentiende doorkwam.

Na vijf ronden was het nog steeds De Rosa aan de leiding op ruim een seconde gevolgd door Mercado en Ruben Rinaldi. Tessels bezette nog steeds de negende plaats, De Boer was een plaatsje opgeschoven naar de dertiende plaats terwijl Hartog nog steeds als negentiende doorkwam.

In de zesde ronde schoof De Boer nogmaals een plaats op waarmee de Staphorster naar de twaalfde plaats kwam, Hartog daarentegen moest in dezelfde ronde een aantal posities prijsgeven waarbij hij terugviel naar de tweeëntwintigste plaats.

Halverwege de vijftien ronden tellende race was het nog steeds De Rosa aan de leiding op ruim twee seconden gevolgd door Mercado, een seconde daarachter Rinaldi op de derde plaats.

Tessels kreeg het vervolgens aan de stok met Toprak Razgatlioglu. De Turkse protégé van Kenan Sofuoglu verwees in de negende ronde terug naar de tiende plaats. Ondanks dat Tessels een positie prijs moest geven wisten de Nederlander en de Turk samen wel de aansluiting te vinden bij de op de zevende en achtste plaats rijdende Gregg Black en Marco Faccani.

Vooraan het veld stond er de rest van de race geen maat op De Rosa. De BMW coureur vergrootte ronde na ronde zijn voorsprong op de rest van het veld waarbij Mercado nog steeds tweede lag maar Canepa in de elfde ronde naar de derde plaats wist te komen ten koste van Rinaldi.

Even later was de race over voor Faccani vanwege een technisch probleem. Door het uitvallen van de Italiaan schoven Tessels, De Boer en Hartog een positie op.

De Rosa wist vervolgens onbedreigd naar zijn tweede zege van het seizoen te rijden en na vijftien ronden met een voorsprong van ruim drie seconden op de als tweede en derde eindigende Mercado en Canepa over de finish te komen.

Calia werd vierde voor Tamburini, Rinaldi, Razgatlioglu en Black.

Tessels scoorde na zijn zevende plaats in Assen met een keurige negende plaats zijn tweede top tien finish van het seizoen in deze sterk bezette klasse.

Luke Jones, dit weekend binnen het Nederlandse Agro Benjan Kawasaki Team de vervanger van de geblesseerde Bryan Staring, sloot de race af als tiende.

De Boer, die pas donderdagmiddag te horen kreeg dat hij naar Donington af moest reizen om de plaats in te nemen van de geblesseerde Lucas Mahias, kwam als elfde over de finish.

Ook Hartog wist binnen de top twintig te finishen door als negentiende de zwart wit geblokte vlag te passeren.

Na afloop werd de als vijfde gefinishte Tamburini door de wedstrijdleiding bestraft voor het inhalen onder geel. De Aprilia coureur werd twee plaatsen teruggeplaatst waardoor hij als zevende in de uitslag werd opgenomen. Rinaldi en Razgatlioglu profiteerden hiervan, zij schoven beide een plaats op in de uitslag.