STK1000: Mahias wint in Misano, Tessels zestiende

5
Lucas Mahias

Lucas mahias is zondagmiddag in Misano winnaar geworden van de Superstock 1000 FIM Cup race. De Fransman kwam verrassend als winnaar over de finish voor Kevin Calia en Marco Faccani. Wayne Tessels werd zestiende, Rob Hartog kwam in de derde ronde ten val.

Bij de start was het Leandro Mercado die de leiding en na de eerste ronde als leider doorkwam voor Marco Faccani en Toprak Razgatlioglu. Rob Hartog kwam als negentiende door terwijl Wayne Tessels de tweeëntwintigste plaats innam.

In de derde ronde was het nog steeds Mercado aan de leiding op de voet gevolgd door Faccani en daarachter Razgatzioglu, Lucas Mahias en Raffaele de Rosa strijdend voor de derde plaats in de race.

Voor Hartog was de race na drie ronden over, de coureur uit Abbekerk kwam ten val. Mede door de crash van de Nederlander wist Tessels een paar plaatsen te winnen en als negentiende door te komen.

De Rosa zette vervolgens de achtervolging in op de twee leiders, en na in de vijfde ronde Faccani gepasseerd te zijn moest even later ook Mercado geloven aan de ontketende BMW coureur.

Achter De Rosa en Mercado ontstond er vervolgens onder aanvoering van Mahias een groep van vijf coureurs die streed voor de laatste podiumplaats.

Met nog vijf ronden te gaan was het nog steeds De Rosa aan de leiding voor Mercado. Mahias volgde op de derde plaats voor Faccani, Kevin Calia, Roberto Tamburini en Razgatlioglu.

Opvallend op dat moment was de twaalfde plaats van de helemaal achteraan gestarte Ruben Rinaldi die in tien ronden tijd maar liefst zesentwintig posities goed had weten te maken.

Ondanks dat De Rosa onbedreigd naar de winst leek te rijden was het in de laatste ronde toch Mercado die het de BMW nog lastig maakte. De Ducati coureur nam zelfs de leiding over, maar even later was het De Rosa die terug probeerde te slaan. Helaas nam De Rosa daarbij iets teveel risico met een flinke crash van beiden tot gevolg.

Door deze crash in de laatste ronde ging de winst verrassend naar Mahias, de Fransman die als invaller actief is voor de geblesseerde Florian Marino en op zijn beurt tijdens de voorgaande race vanwege een blessure weer vervangen werd door de Nederlander Danny de Boer.

Calia werd nu tweede terwijl de laatste podiumplaats een prooi werd voor Faccani.

De overige twee plaatsen binnen de top vijf werden een prooi voor Razgatlioglu en Tamburini.

Rinaldi, zoals eerder vermeld vanaf de laatste plaats op de grid aan de race begonnen, sloot de race af op een tiende plaats.

Tessel kwam als zestiende over de finish, de Nederlander kwam uiteindelijk minder dan een seconde tekort voor het laatste punt. Hartog kwam zoals eerder vermeld in de derde ronde ten val en kreeg hierdoor een DNF achter zijn naam.