STK600: STK 600: Metcher kwam, zag en overwon in Magny Cours

38

De EK Superstock 600 race op het circuit van Magny Cours is verrassend gewonnen door Jed Metcher. De normaal gesproken in het IDM Superbike kampioenschap uitkomende Australi‘r kwam na de tien ronden durende wedstrijd als eerste over de eindstreep voor Berardino Lombardi en de Nederlander Tony Covena.

Het hele seizoen reed Jed Metcher in het IDM Superbike kampioenschap maar op het laatste moment voordat de&nbsp; voor RT Motorsports uitkomende coureur zijn vlucht had geboekt naar zijn geboorteland Australië deed zich de mogelijkheid voor om bij het Belgische MTM Racing Team de plaats in te nemen van de Noor Fredrik Karlsen. <br /> <br /> Na in de trainingen al te hebben laten zien met de voorsten mee te kunnen, maar door een paar kleine foutjes op de zevende plaats te blijven steken, ging Metcher in de race voortvarend van start door lange tijd de derde plaats in te nemen. Gedurende de wedstrijd reed Metcher vervolgens een nieuwe snelste wedstrijd ronde op het Franse circuit maar dreigde hij de aansluiting met de twee voorste mannen te verliezen. Na enkele ronden op korte afstand van de twee koplopers te hebben gereden zag Metcher de twee kemphanen voor de zege in de fout gaan waardoor hij de laatste ronde onbedreigd naar de overwinning reed.<br />

Achter Metcher was het Lombardini die de tweede plaats veiligstelde en de lange tijd op een keurige vijfde plaats rijdende Tony Covena wist mede door de crash van de twee voorste mannen de laatste podiumplaats te behalen en daarmee zijn eerste seizoen in deze klasse meer dan verdienstelijk af te sluiten. ( ook in Nurburgring stond de jonge Nederlander met een tweede plaats op het podium)<br /> <br /> Naast het succes van Metcher en Covena was ook het optreden van Michael van der Mark en Kevin van Leuven succesvol te noemen. Met een zevende plaats voor Van der Mark en een tiende plaats voor Van Leuven zagen we maar liefst drie landgenoten in de top tien.<br /> <br /> Tijdens de wedstrijd in Magny Cours bleek dat de toekomstige talenten af en toe moeite hebben om in het zadel te blijven zitten. In het heetst van de strijd kwamen maar liefst zes van de drieëntwintig gestarte coureurs ten val maar ook het finishen van een wedstrijd hoort bij het leerproces op weg naar de top.