Succesvolle dijbeenoperatie voor Tarran Mackenzie na incident op Oulton Park

1365
Tarran Mackenzie | © McAMS Yamaha

Tarran Mackenzie heeft een operatie ondergaan aan zijn gebroken dijbeen als gevolg van het incident in British Superbike Race 2 op Oulton Park afgelopen zondag. Daarnaast gaat het ook weer goed met Rory Skinner en Christian Iddon de betrokken waren bij een ander ernstig incident.

De tweede British Superbike race van het weekend op Oulton Park afgelopen zondag was er één om niet gauw te vergeten. Nadat er al veel ophef en discussie was over het incident tussen Peter Hickman en Jason O’Halloran op zaterdagmiddag in Race 1 ging het zondagmiddag in Race 2 op bijna identieke wijze mis voor O’Halloran, ditmaal na contact met Tommy Bridewell.Vervolgens kwam Tarran Mackenzie in de vierde ronde ten val waarbij hij eerst door zijn eigen machine werd geraakt en vervolgens door Peter Hickman die achter hem reed en geen kant op kon gaan. De rode vlag werd gezwaaid zodat Mackenzie de nodige medische assistentie kon ontvangen, hij werd afgevoerd en bleek zijn dijbeen te hebben gebroken.

In de herstart ging het al vrij gauw weer mis nadat Christian Iddon, Kyle Ryde en Rory Skinner elkaar raakten bij het ingaan van de chicane. Iddon raakte buiten westen terwijl Skinner met zijn benen vast kwam te zitten in de getroffen machine. Het zag er akelig uit en betekende ook een vroegtijdig einde van de racedag voor Skinner en Iddon.

Inmiddels is Mackenzie geopereerd aan zijn dijbeen maar betekent het einde seizoen voor de regerend British Superbike kampioen. Hij begon dit seizoen al met ernstige blessures na een crash in Spanje en vervolgens een zware valpartij op Silverstone tijdens een officiële test, hierdoor moest hij de eerste twee raceweekenden van dit jaar aan zich voorbij laten gaan.

Ook met Iddon en Skinner gaat het naar omstandigheden goed, echter zullen ze er komend weekend op Donington Park ook niet bij zijn. Iddon mag niet meedoen vanwege de protocollen die gelden omtrent hersenschuddingen in het British Superbike kampioenschap, Skinner heeft een aantal botjes gebroken in zijn rechterhand.

Dit betekent dat er met Mackenzie en Skinner twee titelkandidaten uitgeschakeld zijn terwijl O’Halloran veel punten heeft verloren doordat hij afgelopen weekend op Oulton Park geen punten heeft gescoord.

In het kampioenschap staat Ray aan de leiding met 1113 punten en heeft veertig punten voorsprong op Bridewell (1073). Jackson staat derde met 1065 punten, vlak voor Glenn Irwin (1062). Komend weekend vindt de tiende en voorlaatste ronde van het British Superbike kampioenschap plaats op Donington Park.

 Handige links British Superbikes Oulton Park( 2):

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TVRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter