Succesvolle operatie voor Tito Rabat in Barcelona

399
rabat
Tito Rabat | foto© Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS

Tito Rabat, de Estrella Galicia 0,0 Marc VDS coureur die tijdens de tweede dag van de driedaagse MotoGP test in Sepang zwaar ten val kwam, heeft in het Hospital Universitario Dexeus in Barcelona een succesvolle operatie ondergaan.

Tito Rabat kwam dinsdag in het laatste uur van de tweede testdag op het Sepang International Circuit in Sepang ten val in bocht 11 van het Maleisische circuit. De Estrella Galicia 0,0 Marc VDS coureur liep daarbij diverse verwondingen op aan zijn linker knie, beide handen en rechter voet.Na onderzoek en een eerste behandeling in een nabijgelegen ziekenhuis besloot Rabat om terug te keren naar Europa om zich te melden bij zijn eigen vertrouwde artsen in Barcelona. Woensdagavond arriveerde Rabat in Barcelona waarna hij zich meteen meldde in bij de voor hem bekende artsen Xavier Mir en Ignacio Ginebreda in het Hospital Universitario Dexeus.

Beide artsen besloten vervolgens om de operatie meteen uit te voeren. De ruim twee uur durende operatie is vervolgens naar tevredenheid uitgevoerd waarbij de volgende ingrepen zijn gedaan:

  • Een behandeling van een wond aan linker knie. Na het maken van een scan bleek er sprake te zijn een beschadigde pees maar kon een breuk worden uitgesloten. De wond werd schoongemaakt en gehecht. De komende 48 uur zal de wond nauwlettend verzorgd worden om er voor te zorgen dat er geen infecties zullen ontstaan.
  • Een breuk in rechterhand vastgezet met schroeven. (distal fracture of the radius)
  • Een breuk in het vijfde middenhandsbeentje in rechterhand vastgezet met een plaat en schroeven.   
  • Een klein breukje in het vijfde middenhandsbeentje en scheurtje (fissure in the radius) in  linkerhand: in het gips gezet
  • Een breuk (distal phalanx) in rechtervoet: in het gips gezet

Rabat zal de komende vier dagen ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven waarna de artsen volgende week maandag opnieuw een check-up uit zullen voeren alvorens een uitspraak te kunnen doen over de duur van het herstel.

 

Handige links MotoGP test Sepang:


Volledige uitslagen 
Fotoverslag