Augusto Fernández heeft dinsdag in Barcelona een succesvolle operatie ondergaan aan zijn afgelopen weekend bij een crash tijdens de Grand Prix in Argentinië gebroken linkerarm.

Augusto Fernández kwam afgelopen zaterdag tijdens de derde vrije training van de Gran Premio Motul de la República Argentina op Termas de Rio Hondo hard ten val bij het uitkomen van de laatste bocht richting start/finish door middel van een high-sider. De Flexbox HP40 Pons coureur brak hierbij zijn linkerarm op meerder plaatsen waardoor hij de rest van het Argentijnse weekend aan zich voorbij moest laten gaan.

Meteen bij thuiskomst in Spanje meldde de FlexBox HP 40 Moto2 zich bij de bekende Dr. Xavier Mir in het Dexeus University Hospital voor verder medisch onderzoek en een operatie. Bij deze dinsdag uitgevoerde operatie is er titanium plaatje geplaatst op de breuken om het herstel te bevorderen. Na de operatie zal Fernández nog 24 uur ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven.

Over hoe lang het herstel zal duren hopen de artsen de komende dagen meer te kunnen vertellen, het doel is echter wel om op tijd hersteld te zijn voor de eerstvolgende Grand Prix welke van 12 t/m 14 april verreden zal worden op het Circuit of the Americas in Austin.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App