Succesvolle schouderoperatie voor Chaz Davies

112
chaz-davies
Chaz Davies | foto© Ducati Corse

Chaz Davies heeft deze week een succesvolle schouderoperatie ondergaan in Barcelona. De operatie was noodzakelijk nadat de Aruba.it Racing – Ducati coureur deze zomer twee keer zijn schouder blesseerde bij een trainingsongeval.

Het is de week waarin diverse MotoGP en WorldSBK coureurs een operatie hebben ondergaan. Zo werd afgelopen maandag Jorge Lorenzo geopereerd aan zijn rechtervoet, onderging Marc Marquez dinsdag een operatie aan zijn schouder, moest Jonas Folger zich laten opereren aan zijn rechter schouder nadat hij eerder deze week zijn rechter sleutelbeen brak bij val tijdens een motorcross training in Italië en ging naar nu bekend is gemaakt ook Chaz Davies eerder deze week onder het mes.De Aruba.it Racing – Ducati onderging, net als de eerdergenoemde coureurs, een operatie in het El Hospital Universitari Dexeus ziekenhuis in Barcelona aan zijn rechterschouder. Deze operatie was noodzakelijk vanwege een gebroken sleutelbeen welke de Brit opliep tijdens een trainingsongeval gedurende de zomerstop. Davies herstelde in eerste instantie weliswaar goed, maar een tweede crash aan het einde van de zomertop tijdens een Supermotard training bleef voor ongemak zorgen.

Davies besloot om zo en kwaad het kon het seizoen af te maken en zich na afloop van het seizoen pas te laten opereren. Deze operatie is nu dus succesvol uitgevoerd en de Brit hoopt tijdens de verplichte winterstop voldoende tijd te hebben om te herstellen en volledig fit te kunnen beginnen aan de eerste trainingen in 2019.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App