Superbike IDM: Van de Bunt in Schleiz naar Supermono pole, zware crash Verbrugghe

190
Van den Bunt
Jerry van den Bunt | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Jerry van den Bunt | foto© Racesport.nl – Tiny Kolsters

Jerry van de Bunt start later deze zaterdag op de Schleizer Dreieck tijdens de eerste IDM Supermono race vanaf de pole positie. Van de Bunt heeft Ezequiel Iturrioz en Lukas Wimmer naast zich op de eerste startrij.

De tweede kwalificatietraining werd zaterdag in Schleiz overschaduwd door een zware crash van zuiderbuur Michael Verbrugghe.

Van de Bunt toonde zich in de eerste kwalificatietraining ruim de snelste en in de tweede training bleek zijn tijd onaantastbaar. Iturrioz en Wimmer staan op respectievelijk 1’6 en 2’2 seconden op de tweede en derde plaats. Mike Velthuizen opent met de vierde plaats de tweede startrij. In het veld ook een flink aantal KTM 690 Duke rijders.

Van het negental was Arie Vos het best op dreef. Vos trainde zich naar een zesde startpositie en werd op de voet gevolgd door Robert Schotman die de zevende startpositie wist te veroveren.

De tweede kwalificatietraining werd enkele minuten voor het eind stilgelegd middels een rode vlag. Oorzaak was een hele harde crash van Michael Verbrugghe die op het hele snelle deel naar beneden onderuit ging over een oliespoor veroorzaakt door een geploft motorblok. De dienstdoende arts werd in allerijl naar de plaats van het ongeval gedirigeerd om Verbrugghe medische assistentie te verlenen.

De sympathieke, uit Kessel afkomstige, Belg werd vervolgens per ambulance met ernstige verwondingen (o.a. gebroken ribben en klaplong), overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels is bekend dat Verbrughe vanuit het ziekenhuis in Schleiz per helikopter is overgebracht naar een ander gespecialiseerd Duits ziekenhuis. Zodra er meer nieuws is over de exacte verwondingen van Verbrughe zullen we dit uiteraard z.s.m melden middels een update.

Handige links Superbike IDM Schleiz

Volledig tijdschema en uitslagen