Superbike IDM coureur Max Neukirchner is tijdens een test in Frankrijk hard gecrasht. De Yamaha coureur liep hierbij een dijbeen blessure op waardoor hij langere tijd uitgeschakeld zal zijn.

Team Yamaha MGM reisde afgelopen week met Max Neukirchner en Florian Alt af naar Zuid Frankrijk om samen met bandenfabrikant Dunlop op het Circuit de Mireval een aantal nieuwe door de Britse bandenfabrikant ontwikkelde banden te testen.

Aangezien er in het Superbike IDM nog geen eenheidsbanden zijn en het tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen duidelijk werd dat Dunlop nog het nodige huiswerk te doen had om de competitie aan te gaan met de coureurs en teams die onderweg zijn met Pirelli banden, werden Max Neukirchner en Florian Alt gevraagd om de nieuw ontwikkelde banden aan een test te onderwerpen.

De eerste indruk van de nieuwe Dunlop banden was zeer positief en volgens de twee Yamaha coureurs waren de nieuwe banden absoluut een stap voorwaarts. Veel gebruik zal Neukirchner er de komende tijd echter niet van kunnen maken aangezien de test een onfortuinlijk en vroegtijdig einde kende voor de voormalig Grand Prix en World Superbike coureur. Neukirchner kwam hard ten val waarbij direct duidelijk werd dat de Duitser een vervelende bovenbeenblessure (gebroken dijbeen) had opgelopen.

Niks werd vervolgens aan het toeval overgelaten en na een eerste medische behandeling in Frankrijk werd Neukircher met een privéjet van teamsponsor KKT Kratochwil GmbH overgevlogen naar zijn thuisland om zich vervolgens direct te melden bij Dr Haselhof, de arts die Neukirchner ook behandelde tijdens eerdere blessures. Hoe ernstig de blessure precies is en hoe lang het herstel zal duren is nog niet bekend, wel is duidelijk dat Neukirchner in ieder geval de eerstvolgende Superbike IDM wedstrijden (3 t/m 5 juni aanstaande) op de Lausitzring aan zich voorbij moet laten gaan.

Michael Galinski, Team Yamaha MGM Team Manager:

“Het is heel spijtig wat er met Max gebeurt is. We wensen hem heel veel sterkte de komende tijd en hopen dat hij spoedig weer in staat zal zijn om zich bij ons aan te kunnen sluiten.”