Superbike & Superstock: Gines wint tweede race in Lausitz, De Boer tweede

118

Matthieu Gines (Superbike) en Luca Grünwald (Superstock 1000) hebben zondagmiddag op de Lausitzring de tweede wedstrijd van de dag op hun naam geschreven. Danny de Boer presteerde opnieuw uitstekend, de coureur uit Staphorst kwam als tweede over de finish.

Direct na de start waren het de Superbike coureurs Matthieu Gines en Max Neukirchner die elkaar weer hadden weten te vinden vooraan het veld. Danny de Boer kende opnieuw een superstaat en kon in de eerste ronde als enige Superstock 1000 coureur in het spoor blijven van de twee leiders.

Na vier ronden was het Gines aan de leiding op een kleine seconde gevolgd door Neukirchner en op 1,3 seconde gevolgd door De Boer. De op dat moment op de vierde plaats rijdende Marvin Fritz (Superbike) volgde op ruim twee seconden net voor Florian Alt die als vijfde doorkwam. Luca Grünwald was op dat moment op de zesde plaats algemeen de tweede Superstock 1000 coureur achter de coureur uit Staphorst.

Gines zette vervolgens aan vooraan het veld en halverwege de zestien ronden tellende wedstrijd had de BMW coureur een voorsprong op weten te bouwen van ruim twee seconden op de op de tweede plaats doorkomende Neukirchner.

De Boer had nog steeds de derde plaats algemeen in handen maar de Yamaha coureur voelde wel de hete adem in zijn nek van Fritz die ronde na ronde iets dichterbij wist te komen.

Terwijl Gines steeds meer afstand wist te nemen en met nog zeven ronden te gaan een voorsprong op had weten te bouwen van ruim vier seconden op de nog steeds op de tweede plaats rijdende Neukirchner,  die op zijn beurt ineens wel vijf man aan zijn achterwiel zag verschijnen. In deze strijd moest De Boer vervolgens twee plaatsen prijsgeven. Ondanks dit bleef hij nog wel als eerste Superstock 1000 coureur doorkomen met een hele kleine marge op Grünwald die vlak achter hem als zesde doorkwam.

Twee ronden later was het inderdaad Grünwald die De Boer wist te passeren en voor de eerste keer als beste Superstock 1000 coureur doorkwam. De Boer had het vervolgens even lastig terwijl Grünwald steeds sneller rondging en met nog vier ronden te gaan zelfs een plaats op wist te schuiven van Alt.

Gines ga zijn voorsprong vervolgens niet meer uit handen en kwam na zestien ronden al winnaar over de finish. Neukirchner werd op bijna vier seconden tweede voor Fritz en Alt.

De strijd om de vijfde plaats, en dus de zege in de Superstock 1000 klasse, ging vervolgens tussen Grünwald en De Boer. Na zijn winst in de eerste race moest de coureur uit Staphorst dit keer zijn meerdere erkennen in de Duitser. Grünwald werd dus vijfde algemeen en winnaar van de Superstock 1000 klasse voor De Boer en de Marco Nekvasil die als achtste algemeen de eindstreep passeerde.

Superbike coureur Jan Halbich eindigde nog net voor Nekvasil als zevende terwijl de Superstock 1000 coureurs Lukas Trautmann en Stefan Kerschbaumer als negende en tiende algemeen de finish passeerden.

Pepijn Bijsterbosch en Koen Zeelen kwamen respectievelijk als veertiende en zeventiende algemeen over de finish, posities die goed waren voor een negende en twaalfde plaats in de Superstock 1000 categorie.