Superbike & Superstock: Neukirchner en De Boer winnen in Lausitz

76

Max Neukirchner (Superbike) en Danny de Boer (Superstock 100) zijn zondagochtend op het Lausitzring circuit winnaar geworden van de openingsrace van het 2016 Superbike IDM.

De eerste wedstrijd van de gecombineerde Superbike & Superstock 1000 race van het Superbike IDM werd zondagochtend verreden op een zonnig Eurosopeedway Lausitz circuit.

Bij de start was het Mathieu Gines die de leiding nam voor Max Neukircher en Florian Alt. Deze drie Superbike coureurs wisten er vervolgens een spannende strijd van te maken terwijl Danny de Boer als snelste Superstock 1000 coureur zich vlak achter het drietal als leider in zijn categorie wist te handhaven.

Met nog drie ronden te gaan nam Neukircher de leiding over van Gines terwijl Alt het tweetal moest laten gaan. Bij het ingaan van de laatste ronde was het echter Gines die de leiding in handen had en 0,015 seconde eerder aan de finaleronde begon.

Alt volgde op bijna twee seconden terwijl De Boer op de vierde plaats nog steeds de leidende positie in handen had in zijn categorie ondanks dat Superbike coureur Marvin Fritz in de slotfase snel dichterbij kwam.

De ervaren Neukirchner trok vervolgens in de laatste ronde aan het langste eind door met een voorsprong van 0,060 seconden op Gines als winnaar de eindstreep te passeren.

Op 2,7 seconden werd Florian Alt derde terwijl De Boer in de laatste ronde Fritz achter zich wist te houden en als vierde algemeen en als winnaar in de Superstock 1000 klasse de finish passeerde.

Superbike coureur Jan Halbich kwam als zesde over de finish gevolgd door de Superstock 1000 coureurs Luca Grünwald en Marko Nekvasil die met deze klassering na afloop samen met De Boer naar het podium mochten.

Lukas Trautmann en Stefan Kerschbaumer (beiden Superstock 1000) kwamen als negende en tiende over de finish.

De eveneens in de Superstock 1000 categorie uitkomende Pepijn Bijsterbosch en Koen Zeelen passeerden als dertiende en achttiende algemeen de finish, posities die respectievelijk goed waren voor een achtste en twaalfde plaats in hun categorie.