SuperCup 1000: Boonen wint in Assen

204
 Jaco Boonen aan de leiding (foto credit: Jan Timmerman - JTS fotografie)
 Jaco Boonen aan de leiding (foto credit: Jan Timmerman - JTS fotografie)

Jaco Boonen is zaterdagmiddag in Assen winnaar geworden van de tweede SuperCup 1000 race van het seizoen. De Yamaha coureur was in een door regen uitgestelde race het snelst voor Jeroen van Trigt en Maarten Bekker.

De SuperCup 1000 wedstrijd stond zaterdagmiddag in Assen als laatste op het programma van het tweede OW Cup evenement van het seizoen. Net voor de start begon het echter te regenen waardoor de wedstrijdleiding besloot de race uit te stellen. De regen zette echter niet door waarna de coureurs na enige vertraging alsnog op een zo goed als droog TT Circuit Assen aan hun tot negen ronden ingekorte wedstrijd konden beginnen.

Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Cliff Kloots die de leiding nam. Lang kon de Yamaha coureur echter niet genieten van zijn leidende positie want in de tweede ronde was het Jeroen van Trigt die de leiding over wist te nemen terwijl ook Maarten Bekker en Jaco Boonen in de slipstream van Van Trigt mee naar voren kwamen.

Al snel werd duidelijk dat de coureurs op slicks de juiste keuze hadden gemaakt en aangezien Kloots maar ook o.a. Rinze Luimstra voor regenbanden en intermediate banden hadden gekozen waren zijn kansloos voor een topklassering.

In de vierde ronde wist Boonen de leiding over te nemen en vervolgens in de slotfase een gaatje te slaan op de overige twee coureurs in de leidende groep.

Na negen ronden passeerde de coureur uit Nunspeet met een voorsprong van ruim drie seconden op de als tweede gefinishte Van Tright de zwart/wit geblokte vlag terwijl Bekker vlak achter Van Trigt als derde wordt afgevlagd.

In de slotfase moesten zowel Van Trigt als Bekker zich nog even zorgen maken voor de snel naderende Daniel Vermaas. De Yamaha coureur reed een sterk tweede deel van de race maar kwam uiteindelijk een paar tienden van een seconde tekort voor een podiumplaats.

Roel Hoekstra kwam op negen seconden van Boonen als vijfde over de finish op grote achterstand gevolgd door Roel Hoekstra, Jardo van Huisstede, Jarco Grotenhuis, Yme Jan Hofstee en Rintje Ritsma.