SuperCup 600: Video – Van der Sluis wint in Assen openingsrace van het seizoen

45

Danny van der Sluis heeft op het TT Circuit Assen de eerste SuperCup 600 race van het seizoen gewonnen. De Staphorster kwam na tien ronden als eerste over de finish voor Coen Bouwmeester en Ricardo Brink.

<br /> Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Coen Bouwmeester die het snelst weg was en de leiding nam voor Brink terwijl de vanaf de tweede plaats gestarte Danny van der Sluis een mindere start kende en pas als achtste doorkwam in de eerste sector.<br /> <br /> <p> Bij de eerste doorkomst ging Bouwmeester aan de leiding gevolgd door Brink, Renzo van Emmerik, Ott en regerend SuperCup 600 kampioen Van der Sluis. Voor Thijs Peters was de race op dat moment al over, de Yamaha coureur kwam ten val.</p> <br /> <p> In de tweede ronde was het Ott die naar de tweede plaats wist te komen achter Bouwmeester terwijl Brink, Van Emmerik en Van der Sluis aansloten. Dit vijftal wist meteen een behoorlijk gat te slaan naar de achtervolgers.</p> <br /> <p> Vooraan het veld was het vervolgens Ott die &nbsp;in de derde ronde de leiding over wist te nemen van Bouwmeester. Brink kwam nog als derde door net voor Van der Sluis en naar de vijfde plaats teruggevallen Van Emmerik.&nbsp;</p> <div><br /> </div>

Van der Sluis wist zich na zijn matige start in de daarop volgende ronden te herpakken, de coureur uit Staphorst wist in de vierde ronde Brink terug te verwijzen naar de vierde plaats. Nadat even later Ott in de fout ging en daarbij zijn wedstrijd in het gravel zag eindigen, kwam de titelverdediger vervolgens al weer als tweede door om daarna de jacht te openen op de leider in de race.<br /> <br /> <p> Het tweetal reed in de daarop volgende ronden weg bij de rest van het veld om er samen een geweldige strijd van te maken voor de eerste winst van het seizoen. In de zevende ronde was het zover en bij de achtste doorkomst was het de jonge talentvolle Staphorster die aan de leiding rijdend doorkwam voor Bouwmeester, op ruim drie seconden gevolgd door op de derde plaats rijdende Brink.&nbsp;</p> <br /> Na een spannende laatste ronde was het Van der Sluis die Bouwmeester van zich af wist te houden en na tien ronden met een voorsprong van ruim een seconde op de vanaf de pole vertrokken Bouwmeester als winnaar werd afgevlagd.<br /> <br /> Achter het tweetal finishte Brink op ruim acht seconden als derde gevolgd door Van Emmerik en Ivar Doornbos.<br /> <br /> De zesde plaats werd een prooi voor Jaimie van Sikkelerus voor Jorn Hamberg, Joel Wienen &nbsp;en Joey Louwes terwijl de jonge Jasper Bobbink deze eerste race van het seizoen afsloot met een keurige tiende plaats.<br /> <p><br /> </p> <p>Audio: <a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/OW-Cup/OWcup2016/Danny_Race.mp3" target="_blank">Van der Sluis</a> I <a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/OW-Cup/OWcup2016/Coenrace.mp3" target="_blank">Bouwmeester</a> I <a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/OW-Cup/OWcup2016/Ricardo_Race.mp3" target="_blank">Brink</a></p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <iframe width="468" height="263" src="https://www.youtube.com/embed/_mj1ly1LhSI" frameborder="0"></iframe> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <br /> <strong><br /> Handige links OW Cup Assen:&nbsp; </strong> <ul> <li><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER//Kalenderuitslagen/tabid/95/ModuleID/1450/ItemID/265/mctl/EventDetails/Default.aspx" target="_blank">Tijdschema en uitslagen&nbsp;</a></li> <li><a href="https://www.flickr.com/photos/97893391@N07/albums/72157666249112642" target="_blank">Foto album</a></li> </ul> <p><br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> </p> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> <!–nieuwsbrief link einde –></p>