Supermono: Dubbel voor Van de Bunt en Meuffels in Schleiz

249

Koen Meuffels voor Robert Schotman | foto© Racesport.nl – Tiny Kolsters

De tweede IDM Supermono race in Schleiz werd zondagmiddag een makkelijke prooi voor Jerry van de Bunt. De coureur uit Nijkerkerveen pakte daarmee de dubbel tijdens dit weekend op de Schleizer-Dreieck. Net als gisteren mocht Mike Velthuijzen ook na deze race op het podium stappen maar nu als derde. Koen Meuffels was na zaterdag ook op deze zondag de snelste KTM 690 Duke rijder.Van de Bunt maakte het in de eerste race nog enigszins spannend maar liet er in de tweede race een stuk minder gras over groeien. De RaHa rijder pakte snel de leiding, sloeg een flink gat en reed onbedreigd naar de overwinning.

Daarachter leek Mike Velthuijzen lang op weg naar de tweede plaats maar onze landgenoot kreeg in de slotfase bezoek van de Oostenrijker Josef Frauenschuh die Velthuijzen met een super laatste ronde wist af te troeven. Lukas Wimmer pakte de vierde plaats.

KTM Duke 690 Battle
Koen Meuffels kwam als vijfde algemeen over de meet en werd daarmee winnaar in de KTM 690 Duke Battle. De Brabander versloeg in een pittig duel Arie Vos, Robert Schotman en Djim Ulrich die binnen een seconde van Meuffels als de nummers twee, drie en vier over de meet kwamen.

 

Handige link Superbike IDM Schleiz: 

Volledig tijdschema en uitslagen