Suter trekt zich terug uit Moto2 als chassis leverancier

338
schrotter
Marcel Schrötter - Jerez test | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Suter Industries AG, de Zwitserse chassis fabrikant, heeft vrijdag middels een persbericht bekend gemaakt dat men zich per direct terug zal trekken uit de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

De Moto2 klasse van het MotoGP zal het in 2018 moeten doen zonder de inbreng van Suter als chassis leverancier. De Zwitserse chasssisbouwer, die met uitzondering van 2016, vanaf de start van de Moto2 klasse actief was in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap heeft namelijk besloten om zich per direct terug te trekken.De belangrijkste reden voor het besluit ligt volgens het Zwitserse bedrijf aan de keuze van het voormalige Kiefer Racing Team om 2018 niet in zee te gaan met Suter maar te kiezen voor een KTM chassis. Door deze keuze zou men het komende seizoen uitsluitend nog twee frames kunnen leveren aan het Dynavolt Intact GP, iets dat volgens Eskil Suter een te smalle basis is om actief te blijven in het kampioenschap.

Desalniettemin zal Suter Industries wel actief blijven in de racewereld. Het team van 40 ervaren specialisten zal zich meer gaan richten op de ontwikkeling van hun eigen motorfietsen, zoals bijvoorbeeld de bekende Suter 500 tweetakt en het leveren van andere hoogwaardige motorfietsproducten. Suter wil de komend tijd ook de succesvolle samenwerking met de Amerikaanse motorfabrikant Arch Motorcycle verder intensiveren.

Successen
Het grootste succes behaalde Suter in het seizoen 2012 toen men met Marc Marquez de Moto2 wereldtitel in de wacht wist te slepen. Na in 2016 geen team te voorzien te hebben van frames wist Suter in 2017 opnieuw een zege te behalen met de Zwitser Dominique Aegerter, zij het niet dat Aegerter deze zege niet veel later weer in diende te leveren nadat bij een technische keuring bleek dat de in het motorblok aanwezige olie niet voldeed aan het technisch reglement.

Dynavolt Intact GP, dat in 2018 aan de start zal verschijnen met de Duitser Marcel Schrötter en de Spanjaard Xavi Vierge, heeft na de beslissing van Suter bekend gemaakt dat men in 2018 gebruik zal gaan maken van Kalex frames.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen