Suzuka 8H: Honda bevestigt deelname Jack Miller

102
miller
Jack Miller | foto© Team Estrella Galicia 0,0 MarcVDS

Jack Miller zal eind juli deelnemen aan de bekende Suzuka 8H World Endurance wedstrijd. De Australiër zal rijden op een Honda Fireblade CBR1000RR SP2 naast Takumi Takahashi en Moto2 coureur Takaaki Nakagami.

Donderdagochtend is door HRC officieel bevestigd dat Jack Miller deel zal nemen aan 8 uren van Suzuka. Waar vorig jaar nog Michael van der Mark en Nicky Hayden deze posities bekleedden is het nu aan de Australiër om te proberen de winst weer terug te brengen naar Honda in het #634 MuSASHi RT HARC-PRO team De afgelopen twee edities werden gewonnen door Yamaha. Deze prestigieuze wedstrijd wordt gezien als de belangrijkste wedstrijd op de EWC kalender en met name de Japanse fabrikanten hebben er veel belang bij.Jack Miller: “Ik heb heel veel zin om voor het eerst mee te doen aan deze 8-uren race op Suzuka met een zeer competitief team. Endurance races zijn anders dan de races die ik gewend ben en het is voor mij een mooie kans. We gaan natuurlijk voor de winst. 

Naast het officiële Honda team zijn er ook meerdere bekende coureurs bevestigd voor deze prestigieuze langeafstandsrace op het circuit van Suzuka. Stefen Bradl en Dominique Aegerter zullen plaatsnemen in het #5 F.C.C TSR Honda team waarbij een derde coureur nog bevestigd moet worden.

Verder zal ook drievoudig British Superbike kampioen Ryuichi Kiyonari van de partij zijn voor het #19 Moriwaki Motul Racing team, naast voormalig GP-coureur Yuki Takahashi.