Suzuki MotoGP projectmanager Shinichi Sahara: ‘Geen vervanger voor Brivio’

36
shinichi-sahara
Suzuki MotoGP projectmanager Shinichi Sahara | foto© Suzuki Racing

Suzuki zal na het vertrek van Team Suzuki Ecstar Davide Brivio niet extern op zoek gaan naar een vervanger maar de vrijgekomen vacature intern in gaan vullen. Deze onthulling deed Suzuki MotoGP projectmanager Shinichi Sahara donderdag 14 januari in een interview.

Het nieuws dat Davide Brivio per direct zijn functie als Team Suzuki Ecstar teammanager neer gaat leggen en voor een nieuwe uitdaging kiest in de Formule 1 paddock kwam voor velen als een grote verrassing, ook intern binnen het zo succesvolle MotoGP Team dat afgelopen seizoen o.a. met Joan Mir de wereldtitel in de koningsklasse wist te behalen.

Vele namen passeerden de afgelopen tijd de revue, maar voorlopig kunnen al deze namen de prullenbak in zo heeft Suzuki MotoGP projectmanager Shinichi Sahara in een interview laten weten.

Shinichi Sahara: “Ik denk dat we de situatie met onze eigen mensen bij Suzuki aankunnen en dat dit voor ons de beste manier is om het vertrek van Davide op te vangen. We weten wie we zijn, hoe we werken, met elkaar omgaan en wat we nodig hebben. We gaan op dit moment niet op zoek naar een externe manager, we gaan proberen de vrijgekomen plaats intern in te vullen. Natuurlijk kwam de aankondiging ook voor ons als een verrassing, maar desondanks was het geen enorme schok. Er is altijd behoefte aan verfijning om de maximale prestaties uit elk teamlid te halen – dat is de standaardprocedure, ongeacht David’s vertrek. Maar ik geloof dat iedereen binnen het team professioneel genoeg is om op de best mogelijke manier verder te gaan.

Ik waardeer echt wat Davide bij Suzuki heeft gedaan en voor ons heeft betekend. Hij heeft zich destijds vastgebeten in een nieuw project, een project dat is uitgegroeid tot een absoluut top MotoGP team. Natuurlijk heeft het vertrek impact, maar ik denk niet dat we zonder hem naast de baan zullen raken. Omdat we de dingen altijd vanuit dezelfde invalshoek hebben bekeken en het eens waren over welke richting we op moesten gaan. We hebben ook ander ervaren personeel binnen de gelederen om ons te helpen het te beheren. Ik heb het volste vertrouwen in onze huidige teamstructuur.

We zullen nu nog meer een eenheid vormen, dit omdat we allemaal van dit merk en dit team houden, en we zullen 150 procent geven om deze nieuwe uitdaging op de best mogelijke manier aan te gaan.”

Ook voor de coureurs Alex Rins en Joan Mir kwam het vertrek van Brivio als een grote verrassing, Rins dacht in eerste instantie na het horen van het nieuws dat het een grap betrof. Maar Sahara is van mening dat het vertrek ook geen negatieve gevolgen zal hebben voor het Suzuki rijdersduo.

Shinichi Sahara: “We zijn al kampioen en we hebben twee jonge, getalenteerde en geweldige coureurs binnen onze gelederen. Ze weten hoe ze met problemen, moeilijke situaties en de druk om moeten gaan. Ik maak me daar helemaal geen zorgen over. Ze zijn beide super professioneel en klaar voor het 2021 MotoGP seizoen. We zullen doorgaan zoals we gewend zijn en nog harder werken – nu we de MotoGP wereldtitel hebben gewonnen. Onze aanpak is nooit veranderd: Ons doel is om ook komend seizoen weer te vechten voor de titel met Mir en Rins.”

Suzuki kan terugkijken op een absoluut geslaagd 2020 MotoGP wereldkampioenschap seizoen. Naast de wereldtitel met Joan Mir wist Team Suzuki Ecstar ook de wereldtitel als team in de wacht te slepen. Een ongekende prestatie, en dat 20 jaar nadat een Suzuki coureur voor het laatst een wereldtitel in de koningsklasse had weten te veroveren.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App