Sven Wind in 2024 met Track Support Racing in Dutch Supersport

1659
sven-wind
Sven Wind (m) | foto© Track Support Racing

Sven Wind zal in 2024 op een door Track Support Racing geprepareerde Yamaha YZF-R6 aan de start verschijnen in de Dutch Supersport klasse van het IDC. De coureur uit het Friese Bolsward en het in Assen gehuisveste team hebben onlangs overeenstemming bereikt voor een samenwerking voor het komende wegrace seizoen.

Sven Wind kwam in 2023 met zijn eigen team op een Ducati Panigale V2 uit in de Dutch Supersport klasse van het International Dutch Championship (IDC). Na een moeilijke start van het seizoen, bij een crash enkele dagen voorafgaand aan het seizoen liep de Ducati dusdanig veel schade op waardoor er niet deelgenomen kon worden aan de eerste wedstrijd, raakte Wind steeds beter op dreef en werd de laatste race van het seizoen in Assen zelfs afgesloten met een overwinning en een derde plaats in de eindstand van het kampioenschap.

Wind liet meteen na afloop van het seizoen al weten dat hij in 2024 graag weer in een team wilde gaan rijden. Deze zoektocht is gelukt, de 17-jarige coureur uit Bolsward gaat komend seizoen op een Yamaha YZF-R6 in de kleuren van Track Support Racing opnieuw van start in de Dutch Supersport klasse van het IDC.

Sven Wind: “Hoewel ik tegen het einde van seizoen 2023 mooie dingen heb kunnen laten zien met de Ducati, is er uiteraard altijd ruimte voor verbetering. Afgelopen seizoen heb ik al veel gesproken met het team van Track Support Racing en in het kort kunnen zien wat de werkwijze van het team is. Ik heb er alle vertrouwen in dat met de begeleiding van Tristan en de samenwerking met de data-engineer en monteurs we in 2024 hele mooie dingen kunnen laten zien. Ik zal deze winter gaan gebruiken om nog fitter te worden zodat we volgend seizoen scherp van start kunnen gaan.”

Tristan Lentink, Track Support Racing: “Wij zijn blij met de samenwerking welke wij aangegaan zijn met Sven Wind voor het seizoen 2024. In 2024 zullen wij wederom actief zijn in het International Dutch Championship en hierin zullen wij als team ons uiterste best doen om gezamenlijk mooie resultaten te behalen. De ervaringen welke wij door de jaren heen opgebouwd hebben zullen wij gaan gebruiken om samen met Sven mooie resultaten te behalen. Ons motto is: plezier hebben en hard werken dan volgen de prestaties vanzelf.”

Naast Wind is Track Support Racing momenteel nog in gesprek met een tweede coureur voor het komende wegrace seizoen. Deze gesprekken zijn in een vergevorderd stadium en men verwacht op korte termijn de teamgenoot van de coureur uit Friesland aan te kunnen kondigen.

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’