Syahrin en Baltus maken in Jerez kennis met de NTS en NTS RW Racing GP

100
barry-baltus
Barry Baltus | foto© NTS RW Racing GP

De eerste van twee testdagen in Jerez viel donderdag letterlijk in het water, maar vrijdag tijdens de tweede en afsluitende testdag was er dan toch alle gelegenheid voor Hafizh Syahrin en Barry Baltus om kennis te maken met de NTS en het Nederlandse NTS RW Racing GP. De dag stond in het teken van wennen en uitproberen.

Voor Hafizh Syahrin en Barry Baltus was het de eerste keer op een Moto2 machine voorzien van een NTS-chassis, en andersom was het voor NTS RW Racing GP de eerste keer met de twee coureurs die in 2021 in de kleuren van het team van start zullen gaan in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Hoewel het best koud was op het in het Zuiden van Spanje gelegen circuit van Jerez de la Frontera en de omstandigheden bepaald niet ideaal waren, konden Syahrin, Baltus en NTS RW Racing GP veel werk verzetten. De Maleisiër zette 71 ronden op de teller, de Belg reed er vrijdag zelfs 98.

hafizh-syahrin
Hafizh Syahrin | foto© NTS RW Racing GP

Hafizh Syahrin: “Ik denk dat het best een goede dag was. Het is niet eenvoudig om van team én chassis te wisselen. Er was veel om aan te wennen. De NTS is nieuw voor mij, het team is nieuw voor mij, al ken ik veel mensen al heel lang en voel ik me meteen thuis in het team, en de manier van werken is nieuw. Vandaag hebben we ons gericht op het verbeteren van het gevoel met de motor en vooral met gebruikte banden konden we grote stappen maken. We gaan nu de winterstop in, wat mij de kans geeft weer fit te worden en aan mijn fysieke conditie kan werken, zodat we het nieuwe seizoen zo sterk mogelijk kunnen ingaan.”

 

 

 

barry-baltus
Barry Baltus | foto© NTS RW Racing GP

Barry Baltus: “Het was een pittige dag. De eerste ronden waren zeker niet gemakkelijk: de eerste keer op de grote Moto2-machine. Maar het gevoel werd steeds beter en aan het einde van de dag, na bijna 100 ronden, voelde het echt goed. We hebben niet veel veranderd aan de motorfiets, maar hebben ons geconcentreerd op mijn rijstijl en mijn zitpositie. Ik moet van de Moto3-stijl af en me aanpassen aan de Moto2-motor. Een rondetijd van 1.44,0 is nog niet de best mogelijke, maar voor nu is het oké. Het is nu tijd om aan mijn fysieke conditie te werken om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.”

 

 

 

Voor NTS RW Racing GP breekt nu de winterstop aan en was dit vooralsnog het laatste optreden in 2020.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App