Tamburini snelste na eerste dag op Magny-Cours, Reiterberger vierde

91
Roberto-Tamburini
Roberto Tamburini

Roberto Tamburini heeft op vrijdag tijdens de eerste dag van het laatste weekend voor de STK1000 klasse de snelste rondetijd gezet. Gezien over de twee vrije trainingen was de Italiaan het snelst voor Maximilian Scheib en Federico Sandi. Titelfavoriet Markus Reiterberger eindigde als vierde.

Op vrijdag werden er twee vrije trainingen op het Circuit de Nevers Magny-Cours verreden in wat het laatste weekend zou worden voor de Superstock 1000 klasse. De FIM Europe en de organisatie van het FIM MOTUL Superbike World Championship hebben onlangs besloten dat vanaf 2019 de STK1000 klasse niet meer deel uit zal maken van het kampioenschap.Dit weekend is het laatste weekend van het seizoen voor de STK1000 klasse aangezien de laatste twee races buiten Europe worden verreden, in Argentinië en Qatar respectievelijk. Markus Reiterberger, die 18 punten voorsprong heeft in het kampioenschap, is de grote favoriet om de laatste Superstock titel ooit te behalen maar het moet dan nog wel daadwerkelijk gebeuren dit weekend op het Circuit de Nevers Magny-Cours.

De Duitser begon sterk aan de dag en was in de eerste vrije training met een 1’40.758 het snelst voor directe kampioenschapsconcurrent Roberto Tamburini en Alessandro Delbianco. Daarachter waren het Federico Sandi, Luca Salvadori en Maximilian Scheib die naast Tamburini als enige in staat is om Reiterberger van het kampioenschap af te houden.

Nadat er ‘s ochtends zonnige maar nog koele omstandigheden te zien waren boven het Franse circuit was het in de middag een stuk warmer. Opnieuw was het Reiterberger die sterk aan de sessie begon maar uiteindelijk net tekort kwam in een top vier die slechts 0.186 seconde van elkaar verwijderd was. Tamburini noteerde de snelste rondetijd van de dag met een 1’40.305 voor Scheib en Sandi. Reiterberger kwam naar de vierde tijd met daarachter Marino, Delbianco, Vionnet, Vitali, Bühn en Ruiu in de top tien.

De kwalificatie voor de Superstock 1000 klasse gaat zaterdagmiddag om 15:00 uur van start.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App