Tarran Mackenzie breekt been bij trainingscrash in Spanje

1569
tarran-mackenzie
Tarran Mackenzie | foto© McAMS Yamaha

Tarran Mackenzie heeft een vervelende beenblessure opgelopen bij een crash in het Spaanse Cartagena. De regerend Bennetts British Superbike kampioen brak bij de crash op het Zuid-Spaanse circuit o.a. zijn scheenbeen en heeft inmiddels in Barcelona een operatie ondergaan.

Net als vele andere coureurs reisde ook Tarran Mackenzie onlangs af naar Spanje voor het maken van de nodige trainingskilometers. Samen met zijn broer Taylor werkte de McAMS Yamaha coureur de afgelopen week een training af op zijn Yamaha R1 circuitmotor totdat het dinsdagochtend in de eerste bocht na start en finish misging, hij zwaar ten val kwam en daarbij o.a. een gebroken rechter scheenbeen en een uit de kom geraakte rechter schouder opliep.

Na de crash besloot Mackenzie contact op te nemen met de bekende arts dr. Xavier Mir om vervolgens meteen af te reizen naar het Dexeus University Hospital in Barcelona waar hij afgelopen dinsdagmiddag al de eerste medische checks onderging. In overleg met dr. Mir werd er besloten dat een operatie de beste optie was voor een zo snel mogelijk herstel. Woensdag werd de operatie uitgevoerd, een operatie waarbij drie schroeven werden aangebracht en welke naar nu bekend is geworden succesvol is verlopen.

De komende dagen zal Mackenzie in Spanje blijven om hier aan zijn revalidatie te beginnen alvorens hij begin februari terug zal keren naar zijn geboorteland.

Mackenzie verwacht dat hij op tijd fit zal zijn voor de eerste officiële Bennetts British Superbike test, een test die eind maart op het programma staat.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter