Tarran Mackenzie en Jason O’Halloran ook in 2021 met McAMS Yamaha in BSB

176
Jason O'Halloran en Tarran Mackenzie | foto© McAMS Yamaha

Zowel Tarran Mackenzie en Jason O’Halloran hebben hun contract verlengd met het McAMS Yamaha team en zullen daarmee ook in 2021 in het British Superbike Championship in actie komen op een Yamaha YZF-R1.

Zoals gebruikelijk vindt er na afloop van het British Superbike seizoen een behoorlijke stoelendans plaats. Echter was het al voor het einde van het seizoen al wel vrij duidelijk dat Tarran Mackenzie en Jason O’Halloran niet zouden vertrekken en het tweetal heeft dan ook bijgetekend om in 2021 opnieuw op de Yamaha YZF-R1’s in actie te komen in het Bennetts British Superbike kampioenschap. Daarmee worden ze voor het derde jaar op rij teamgenoten in het officiële Yamaha team.

Zowel O’Halloran als Mackenzie hadden bij het ingaan van het laatste British Superbike raceweekend van 2020 nog een kans om de titel. De Australiër O’Halloran werd uiteindelijk tweede in het kampioenschap achter landgenoot Josh Brookes, Mackenzie (zoon van voormalig 500cc coureur Niall Mackenzie) eindigde als vijfde op de ranglijst.

Jason O’Halloran: “2020 was mijn beste seizoen in het Bennetts British Superbike Championship waarin ik tot het einde wist te strijden voor het kampioenschap. Uiteindelijk werd ik tweede in ons eerste jaar met de nieuwe YZF-R1 waardoor er voor mij geen twijfel mogelijk was of ik verder wilde gaan met dit project in 2021. Ik heb het gevoel dat er nog veel meer komen gaat.

We waren dit jaar behoorlijk terughoudend met alles wat we geprobeerd hebben met de machine, met name omdat het seizoen zo kort was en we iets hadden gevonden wat goed leek te werken. Daar zijn we bij gebleven maar er is nog veel dat we willen proberen dus ik kijk er heel erg naar uit om een volledig testprogramma af te werken met aansluitend een volledig seizoen. Dit jaar stond ik op alle circuits behalve één op het podium. Met hopelijk volgend jaar weer een volledige kalender denk ik dat het nog beter bij ons zal passen, dus ik kan niet wachten om weer te beginnen.”

Tarran Mackenzie: `Ik ben heel erg blij om ook in 2021 voor het McAMS Yamaha team te rijden na een geweldig seizoen. Het was mijn beste seizoen in BSB tot dusver en het team had twee coureurs die voor de titel streden in het laatste raceweekend van het jaar. We hebben een aantal grote stappen weten te maken met de R1 dit jaar en het gat naar Josh [Brookes] behoorlijk weten te verkleinen. Tot het einde wisten we met hem voor de titel te strijden dus ik heb er vertrouwen in dat er nog meer gaat komen.

Alle mannen en vrouwen hier zijn geweldig en de laatste drie seizoenen in de Superbike klasse waren geweldig, waarbij we ieder jaar een beter resultaat wisten te behalen. Ik wil dat succes graag voortzetten.”

Vanwege het coronavirus gaat het British Superbike seizoen in 2021 pas laat van start. Voorlopig staat het eerste raceweekend pas in mei gepland, wel staan er meerdere tests op het programma mochten de omstandigheden omtrent het virus dat toelaten.