Tasia Rodink stopt met motorracen

499
rodink
Tasia Rodink in 2016 tijdens het British Superbike evenement in Assen | foto© Racesport.nl- Tiny Kolsters

Tasia Rodink stopt met motorracen. Dit nieuws heeft de 23 jarige Drentse jongedame maandag in een interview met de Hoogeveense courant wereldkundig gemaakt.

Tasia Rodink heeft besloten haar helm aan de wilgen te hangen en haar actieve motorsport carrière te beëindigen. De coureur uit Tiendeveen geeft in het interview aan dat ze direct na afloop van het huidige seizoen aan de slag is gegaan om duidelijkheid te krijgen over het komende seizoen.

Ondanks dat ze voortvarend van start ging met het vinden van het benodigde budget voor opnieuw een seizoen te kunnen rijden in Engeland zijn deze inspanningen onvoldoende gebleken om te kunnen blijven racen en heeft ze definitief de knoop doorgehakt, 2016 was haar laatste seizoen.

“GA competition, waar ik dit jaar voor gereden heb, wilde graag met mij verder volgend jaar,” laat Rodink optekenen in het interview met de Hoogeveens courant. “Toch heb ik dat aanbod afgestaan omdat het én qua budget/financieel niet mogelijk of moeilijk was maar ook omdat de neuzen niet dezelfde kant op stonden. Daarnaast was er nog een team dat mij graag wilde helpen, maar ook dat is financieel moeilijk.”

“Toen zijn we gaan rekenen en we kwamen op een bedrag uit wat gewoon weg te weinig was om te blijven racen. Vooral op dit niveau. Daarom moeten we realistisch zijn. Helaas was 2016 mijn laatste race jaar. Natuurlijk zou ik graag van dit gigantische mooie wereldje blijven genieten, sowieso kom ik een aantal keer kijken. Nu is het moment om meer tijd aan mijn privéleven te geven en andere sporten uit te gaan voeren. Zonder sport en wedstrijden ben ik niet te genieten.”

Tasia Rodink 
Rodink is op erg jonge leeftijd begonnen met de motorsport, op 6 jarige leeftijd begon ze met motorcross. Op 14 jarige leeftijd is ze overgestapt van motorcross naar de wegrace. Die tak uit de motorsport lag de jongedame uit het Drentse Tiendeveen een stuk beter en in 2009 werd ze al snel opgenomen in een professioneel motorrace team. Het Van Buuren Racing Team Ermelo, Rodink reed daar in de 125cc Juniorcup klasse, een standaard klasse. In 2010 heeft ze de samenwerking met het team doorgezet en is ze twee klasses gaan rijden, de Juniorcup klasse en de ONK 125cc.

In het seizoen 2011 heeft ze haar eigen team opgezet, Promemo Racing, ze kwam uit in verschillende klasses. Promemo racing heeft t/m 2015 goede samen werking gehad. Rodink reed in verschillende kampioenschappen, ONK (Open Nederlandse Kampioenschappen), IDM (Duitse kampioenschap), IGK (köningsklasse) en het BSB (British Superbikes).

Voor het raceseizoen 2016 werd een nieuwe uitdaging gevonden, Tasia kwam uit voor een Engels team en verruilde haar vertrouwde 125cc 2-takt motor voor een 250cc 4-takt motor waarmee ze uitkwam in de Open klasse van het British Motostar kampioenschap.