Tati Mercado in 2020 met Team Motocorsa Racing in WorldSBK

335
leandro-maercado
Leandro Mercado | foto© Team Motocorsa Racing

Team Motocorsa Racing zal in 2020 de overstap maken naar het FIM Superbike World Championship. Het Italiaanse team zal tijdens de tien Europese rondes van het kampioenschap aan de start verschijnen met de Argentijnse coureur Leandro ‘Tati’ Mercado.

Na het afgelopen seizoen al middels enkele wildcard optreden kennis gemaakt te hebben zal het Italiaanse Team Motocorsa Racing in 2020 als team de definitief de overstap maken naar het FIM Superbike World Championship. Leandro ‘Tati’ Mercado zal de Ducati V4 R van het team gaan bemannen en in 2020 tijdens de eerste Europese ronde van het seizoen in Jerez de la Frontera voor het eerst in wedstrijdverband in actie komen in de kleuren van zijn nieuwe team.Voor Mercado wordt dit zijn vierde opeenvolgende seizoen in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. Na het behalen van de FIM EK Superstock 1000 titel in 2014 verscheen de inmiddels 27-jarige Mercado voor het eerste aan de start in de WorldSBK klasse met IodaRacing om vervolgens de afgelopen twee jaar op een Kawasaki in de kleuren van Orelac Racing VerdNatura actief te zijn in de klasse.

Leandro Mercado: “Ik ben erg blij dat ik komend seizoen actief zal zijn voor Team Motocorsa en dat ik weer met een Ducati kan rijden. Ik ken Lorenzo Mauri al enkele jaren, we hebben dezelfde doelen en kunnen eindelijk samenwerken. Ik ben ervan overtuigd dat we samen hard zullen werken om uitstekende resultaten te behalen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan tijdens de wintertests in januari om daar eindelijk de Ducati V4 R te proberen. Ik wil al onze sponsors en Motul bedanken voor het mogelijk maken van dit project.”

Het team zal uitsluitend in actie komen tijdens de 10 Europese rondes van het kampioenschap met dien verstande dat Mercado als bonus ook aan de start zal verschijnen tijdens zijn thuiswedstrijden in Argentinië – komend seizoen de finaleronde van het kampioenschap.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App